Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Järnkaminerna: "Vill att så många som möjligt ska kunna sjunga fram laget"

1v

Djurgården är tveksamma till att spela matchen mot Häcken på Ullevi. 
Men supporterföreningen Järnkaminerna ser positivt på den större publikkapaciteten.
- Vi vill att så många som möjligt ska kunna stötta på plats, vårt stöd får väga upp att spela på gräs, säger ordförande Viktor Adolfsson.

Matchen mellan BK Häcken och Djurgården den den 4 december är lagens sista för säsongen. Det innebär att det för Djurgårdens del skulle kunna vara en guld-match. Mötet ska gå av stapeln på BK Häckens hemmaplan, men då Bravida Arena bara tar in drygt 6 000 åskådare finns det önskemål från polisen att flytta matchen till Ullevi. Detta då Djurgården väntas få med sig ett stort bortafölje och Ullevi har en kapacitet på 40 000 åskådare.

Det skulle i så fall innebära att Häcken och Djurgården, som båda har konstgräs på sin hemmaplan, skulle mötas på gräs. När Fotbollskanalen pratade med Haris Radetinac och tränare Thomas Lagerlöf såg de inte helt positivt på flytten.

ANNONS

- Det är klart att man vill spela på konstgräs, vi är ju ett konstgräslag. Men vi har även gjort bra matcher på vanligt gräs. Men om det blir gräs, då måste mattan vara bra. Om den inte är bra då är det bättre att stanna på konstgräs, sa Radetinac då.

Men att matchen flyttas skulle å andra sidan innebära att Djurgården som bortalag skulle kunna ha betydligt fler supportrar på plats. Viktor Adolfsson, som är ordförande i supporterföreningen Järnkaminerna, ser därför en eventuell flytt som en fördel, även om han förstår det sportsliga perspektivet.

- Vi ser ju att det finns potentiellt ett enormt intresse att åka på matchen mot Häcken. Om vi har en chans att vinna SM-guld så räcker nog inte Bravida Arena till. Jag förstår absolut det sportsliga, med gräs och att det inte är det bästa gräset på Ullevi i december. Men det är ju samma lika för Häcken, som också är ett konstgräslag. Vi vill att så många som möjligt ska kunna stötta på plats, vårt stöd får väga upp att spela på gräs, menar han.

ANNONS

En tredje arena i Göteborg som hade varit möjlig är Gamla Ullevi. Men den är upptagen och är därför inte ett alternativ för den allsvenska avslutningen.

- Jag vill att så många djurgårdare som möjligt ska kunna sjunga fram laget, och då är ju Ullevi bästa alternativet i Göteborg. Gamla Ullevi hade det kanske varit bättre, med hybridgräs och att det blir tajtare, med bättre tryck. Även om vi är många som följer med laget till Ullevi blir det ju ganska glest, vi lär inte vara 40 000 som åker, säger Adolfsson.

Publicerad 2021-11-25 kl 18:12
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto