Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jeremejeffs känga till Lagerbielke: "Spelar rätt fult - det är många efterslängar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Alexander Jeremejeff fick utstå hårdbevakning när Häcken spelade 2-2 mot Degerfors.
Efteråt kritiserar han mittbacken Gustaf Lagerbielke i motståndarlaget.
- Det var efterslängar, screening och sådant, säger Jeremejeff till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Häcken-Degerfors i spelaren ovan.

Alexander Jeremejeffs mäktiga målfacit har inte bara lett till uppmärksamhet från utlandet, utan även från motståndarna. I 2-2-mötet med Degerfors fick 28-åringen visserligen in sitt 21:a mål för säsongen, men efter att ha blivit punktmarkerad hela matchen var anfallaren frustrerad efter matchen. Anledningen? Degerfors mittback Gustaf Lagerbielke, 22.

- För mig var det en lite annorlunda mittback jämfört med vad jag mött tidigare i serien. Det var kul. Han spelar rätt fult, så det var en rolig match, inleder Jeremejeff.

Tänker du på Gustaf Lagerbielke?
- Precis. Det var en rolig match. Jag trodde att jag vann den till slut, men sedan blev det väl lika … 

Annons

Hur är det att möta en sådan försvarare som anfallare?
- Jag tycker att det är kul. Det blir en extra krydda och en match i matchen. Särskilt när man gör mål i slutet av matchen, då blir det ju ännu roligare. Men nu fick de in en ändå. 

Gustaf Lagerbielke är utlånad från IF Elfsborg till Värmlandslaget säsongen ut. 22-åringen har fått begränsat med speltid i Elfsborg, men spås, trots kritiken, en ljus framtid av just Jeremejeff. 

- Det var många efterslängar, screening och sådant. Sådana mittbackar brukar bli bra. Jag försöker mest utnyttja det. Det är många motståndare som försöker gå lite tuffare i boxen, och då brukar det öppna upp sig ytor för mig eller någon annan. Jag ska se om matchen igen och se om jag hade kunnat göra något bättre, säger Häcken-anfallaren. 

Jeremejeffs 2-1-mål kom i den 88:e minuten, men innan domaren hann blåsa av fick Degerfors in en sen kvittering på tilläggstid. Skyttekungen medger att frustrationen emellanåt var påtaglig. 

Annons

- Nja. Man vill mycket och jag hade några halvlägen. I slutet var det något inläggsläge som gick ut till hörna, som man vill sätta. Det kändes inte som att jag tappade fokus, men lite känslor var det, säger Alexander Jeremejeff.

Publicerad 2022-09-04 kl 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto