Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jesper Karlsson om nya lönen i AZ och alla intresserade klubbar: "Var från många intressanta länder"

Allsvenskan

I går åkte Jesper Karlsson till Nederländerna och skrev på för AZ.
En stor dag för honom.
- Jag kunde inte tänkt mig en bättre dag än i går faktiskt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det har varit ett händelserikt dygn för Jesper Karlsson. I fredags åkte han till Nederländerna och skrev på för AZ och hälsade på sina nya lagkamrater.

På lördagen spelade han match mot Djurgården på Tele2 Arena i Stockholm.

- Det har varit mycket. Det har varit kul. Det är stort för mig och min familj. Men det var bara att ställa om i dag. Så det har varit konstigt men jävligt roligt, säger han.

Vad menar du med stort för din familj?
- De har alltid varit där och stöttat. Min mamma och min bror. Och sedan min flickvän och allihop. Det är minst lika stort för min familj som var med i går också. Jag kunde inte tänkt mig en bättre dag än i går faktiskt.

ANNONS

Berätta om gårdagen?
- I går kom klubbarna överens. Så klockan 05 var det bara att gå upp och åka dit. Sedan var det läkarundersökning, träffa laget, tränarna, sportchefen och alla. Sedan skrev jag på. Så jag kom hem sent i går.

Varför väljer du AZ?
- Jag vet att klubben har haft koll på mig innan. Så fort jag hörde AZ så kändes det rätt i magen. Det var faktiskt inget svårt val. Jag har alltid haft i huvudet att jag vill spela i Holland för jag gillar deras sätt att spela fotboll. Mycket offensivt och lite den spelstilen som jag har. Så det var självklart.

- Vi får ju se hur det blir men magkänslan säger att det är ett bra mellansteg. Man vill ju ännu högre och jag tror att det kan vara ett bra steg.

När blev AZ huvudspåret?
- För ungefär en och en halv månad sedan. Det fanns konkret intresse från många. Från många intressanta länder.

ANNONS

Vad känner du att affären betyder för klubben (det sägs 27 miljoner kronor)?
- Jag har varit här ett bra tag nu. Mitt hjärta slår för Elfsborg. Så det är bara kul att Elfsborg får in pengar. Sedan är det corona som man får tänka på också, som kanske gör att det sjunker en del. Jag är ändå nöjd.

Hur är det att spela här när du har skrivit på där, är du inte rädd för att åka på en skada?
- Jo, innan jag skrev på så ska jag vara ärlig med att den U21-matchen vi hade mot Italien, då gick det mycket tankar. Men i dag, så fort jag är på planen så tänker jag inte. Det är bara att köra. Och så vill jag att Elfsborg ska vara i toppen och fortsätta vara i toppen och så länge jag är kvar så vill jag att vi ska vinna matcher.

När lämnar du Elfsborg?
- Som det är sagt som om AZ vinner Champions League-kvalet så åker jag ner efter Mjällby-matchen som är den 17 september, och om man inte går vidare så kommer jag att stanna till efter IFK Göteborg hemma den 27 september.

ANNONS

Hur kommer Elfsborg att klara sig utan dig?
- Jag tror att det kommer att gå bra.

Vad blir nya lönen då?
- Haha, det säger jag inte.

Blir det en ny bil?
- Haha, ja det blir det. Jag vill inte prata om det men jag är väldigt nöjd.

Publicerad 2020-09-12 kl 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto