POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

JULKALENDERN 13 DECEMBER - Hånsången till Rydström, Mutumba och Edman

Riktiga tomtar eller allsvenska stjärngossar?

Kolla in låten "Åtvids år" och döm själv!

Nykomlingen från Östergötland klev knappast upp i högsta serien med mössan i hand. Tvärtom. Anförda av U21-landslagsmannen Tom Pettersson bjöd Åtvidabergs A-lag på en sång som gick hårt åt ett antal rutinerade rävar i andra klubbar.

Erik Edman anklagades för att vara överbetald, Henrik Rydström stämplades som fåfäng och förklaringen till Marcus Ekenbergs måltorka påstods vara att han snubblar på sitt överdimensionerade självförtroende. Något Mjällbyanfallaren dock tog med en klackspark, genom att iklä sig en t-shirt med texten "egoboy" före en match mot just Åtvidaberg.

Enligt Tom Pettersson handlade alltsammans om att vara "ödmjukt kaxig" för att få upp intresset för allsvenskan. När han senare bjöds in till Ekwall vs Lundh hade han dagen till ära skrivit ännu en låt, och denna gång handlade det om att kritisera svensk fotbollsjournalistik.

Frågan är om 2012 verkligen blev just "Åtvids år". Åttondeplatsen i tabellen skrämmer kanske inte slag på storklubbarna - men visst bjöd uppstickaren på en hel del underhållning!

Publicerad 2012-12-13 kl 09:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå