TV: Djurgården vinnare igen - Ulvestad med hattrick i 5-0-kross

STOCKHOLM. Djurgården slog Kalmar FF med 5-0, efter två raka förluster.
Stor hjälte? Fredrik Ulvestad, som bjöd på ett hattrick.
- Skönt att få lite positivitet runt Djurgården igen, säger Ulvestad.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Redan efter tio minuters speltid på Tele2 Arena under söndagen var tillställning mer eller mindre avgjord. Då ledde Djurgården med 3-0. Till slut vann de blårandiga med 5-0, efter två raka förluster mot Örebro och Norrköping.

Det var i den fjärde minuten som mardrömmen fick sin början för Kalmar. Då täckte Fidan Aliti ett skott från Kalle Holmberg med handen, inne i eget straffområde. Djurgården fick straff, och den placerade Fredrik Ulvestad in säkert i ena hörnet.

Därefter stack Kalmar upp och kom till ett bra skottläge efter en långboll, men Geir André Herrems avslut gick högt över. Istället sköt nämnde Ulvestad in 2-0 via stolpen, efter en frispark och flipperspel inne i straffområdet.

I den tionde minuten drog sedan Kalmar på sig en frispark några meter utanför eget straffområde. Fidan Aliti ville själv ha frispark, men fick den istället emot sig och när Jonathan Augustinsson sedan sköt in den i nät till 3-0 var det allt annat än muntra miner i bortalaget.

Kalmar var nära att reducera till 3-1 i den 38:e minuten men då räddade Per Kristian Bråtveit, som fick chansen istället för Tommi Vaiho mellan Djurgårdens stolpar, en Fidan Aliti-nick från nära håll. I anfallet efteråt ökade sedan hemmalaget på till 4-0. Fredrik Ulvestad fick bollen i närheten av straffområdeslinjen, avancerade och dunkade in sitt tredje mål för dagen i ena hörnet. Den norske mittfältaren är inte van vid att göra hattrick.

- Jag tror inte att jag har gjort det i professionell fotboll. Det är skönt att bryta den barriären, sa Ulvestad till Dplay i paus.

Innan domaren Kaspar Sjöberg hann blåsa för full tid gjorde Djurgården också 5-0. Mittfältaren Kevin Walker hoppade in i den 78:e minuten och drygt fem minuter senare blev han frispelad och ordnade matchens sista mål på ett enkelt sätt.

Så här säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf efter matchen:

- Jag vet inte om jag varit med om att leda med 3-0 efter tio minuter innan. Det blev en väldigt speciell match. Det har varit väldigt mycket som inte stämt tidigare och i dag stämde allt helt plötsligt. I alla fall vad gäller utdelningen. Matchen präglades väldigt mycket av de tre målen. Men vårt försvarsspel var aggressivare och vi var snabba in i press, och skapade målchanser. Så det var på plats från början av matchen.

Ulvestad:

- Vi har haft en lite tuffare period så 5-0 i dag gör mycket för självförtroendet för laget. Skönt att få en vinst och få lite positivitet runt Djurgården igen.

Både Djurgården och Kalmar står på sex poäng efter fyra spelade matcher.

Djurgårdens lag: Per Kristian Bråtveit - Aslask Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Erik Berg, Jonathan Augustinsson - Jesper Karlström (Astrit Ajdarevic 61), Fredrik Ulvestad (Kevin Walker 78) - Haris Radetinac, Kalle Holmberg (Curtis Edwards 61), Jonathan Ring (Oscar Pettersson 42) - Edward Chilufya (Emir Kujovic 61)

Kalmars lag: Lucas Hägg Johansson - Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti - Piotr Johansson (Henrik Löfkvist 46), Isak Jansson (York Rafael 62), Svante Ingelsson (Filip Sachpekidis 83), Romario, Sebastian Ring - Geir Andre Herrem (Isak Magnusson 46), Nils Fröling (Edvin Crona 62)