POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
52v

Kalmar backar med fem miljoner - men: "Ett rejält trendbrott"

Foto: Bildbyrån.

En förlust på över fem miljoner – och ett eget kapital på under 15 miljoner.
Men Kalmar FF:s resultat för 2018 ska ses som en framgång.
- Nu kan vi se ljuset i den där mörka ekonomiska tunneln, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till Barometern.

Kalmar FF redovisar ett resultat för minus 5,4 miljoner kronor för 2018, skriver Baromtern under lördagsmorgonen.  Trots att det är ett kännbart tapp är det klart bättre än prognosen på minus 18 miljoner som man gick in i året med.

En stor del av förklaringen till det bättre resultatet är försäljningen av Guldfågeln Arena, som kommunen tog över i maj. Klubbchefen Mattias Rosenlund flaggade redan i september, i en intervju med Fotbollskanalen, att resultatet på sista raden för 2018 skulle bli bättre än den första prognosen.

- Det ser betydligt ljusare ut än det vi presenterade, även om vi inte lyckades med de spelarförsäljningsmålen (på åtta miljoner) som vi hade hoppats på, sa Rosenlund då.

Facit blev alltså minus 5,4 miljoner.

- Arenan har varit en ekonomisk börda och ett massivt arbete i tre år, i princip varje dag och gjort oss otroligt baktunga. Nu kan vi se ljuset i den där mörka ekonomiska tunneln, säger Rosenlund till Barometern.

Säsongen 2019 inleder Kalmar FF med ett eget kapital på strax under 15 miljoner kronor, att jämföra med över 70 miljoner för tio år sedan.

Men förändringarna med arenaägandet gör alltså att klubben ser ljust på framtiden.

- Nu har vi helt andra förutsättningar när vi tittar framåt. Det syns redan nu i vår strategi med att skriva längre avtal med Magnus Pehrsson och Jesper Norberg och flera av våra nyförvärv, säger Rosenlund.

För 2019 har man samtidigt åter satt en budget för ett minusresultat på fem miljoner, men med en förändring mot tidigare år.

- Den stora skillnaden är att vi gör det utan att räkna in spelarförsäljningar. Det har vi aldrig gjort tidigare. Vi vill ner på noll utan försäljningar. Nu har vi fem miljoner att rätta till och det kanske vi kan lösa genom försäljningar och hamna på plus istället. Det är ett massivt trendbrott.

Publicerad 2019-02-23 kl 08:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå