Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

KLART – Kalmar värvar Gais-brasse

Romario - ett namn som förpliktigar. Brasilianaren kom aldrig loss i Gais, men nu hoppas Kalmar att han blommar hos dem. Nu är övergången officiell:
– Romário är spelskicklig och kreativ, och har under hösten i Gais visat stor potential, säger Kalmars klubbchef.

Romario Pereira Sipiao, eller kort och gott Romario, kom till Gais 2009 men det har varit tröga år för den talangfulle brasilianaren. Nu tar Kalmar chansen och köper loss honom från Gais. Romario har skrivit på för fyra år med KFF.

– Det känns mycket bra och jag är glad över att få komma till Kalmar FF. Jag ser fram emot nästa säsong och hoppas jag kan göra ett bra jobb i Kalmar FF, säger Romário till Kalmars hemsida.

Kalmars klubbchef Svante Samuelsson förklarar Romarios tänkta roll i Nanne Bergstrands elva:

– Romário är spelskicklig och kreativ, och har under hösten i Gais visat stor potential. Vi ser honom främst som en släpande forward, liknande en nr 10-roll, säger Samuelsson.

Gais sportchef Jonas Lundén är nöjd med att ytterligare välbehövliga pengar kommer in på klubbkontot. Romario hade kontrakt med Gais över 2013 och man får följaktligen betalt av Kalmar, hur mycket är okänt.

– Romario är en av våra bästa fotbollsspelare och i den bästa av världar hade vi kunnat behålla honom. Men vi måste prioritera ekonomin. Romario har ett år kvar på kontraktet och jag tycker att vi har gjort en bra affär med Kalmar, säger  Lundén till Gais hemsida.

Publicerad 2012-12-27 kl 14:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons