Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Allsvenska klubben bekräftar kontakt med U17-stjärnan

Foto: AP/Scanpix

Taiwo Awoniyi

I höstas tog Taiwo Awoniyi guld i U17-VM. Nu bekantar sig anfallaren med Kalmar FF.

– Ibland måste man så innan man kan skörda, säger Kalmars sportchef, Thomas Andersson Borstam till fotbollskanalen.se.

I höstas blev det svenska U17-landslaget historiska när de lyckades ta ett brons i U17-VM. De som vann den turneringen var Nigeria som Sverige även mötte i gruppspelet.

En av spelarna som imponerade var anfallaren Taiwo Awoniyi, som nu har varit och bekantat sig med allsvenska Kalmar FF.

– Ja, han gjorde mål i båda matcherna mot Sverige. Det är jättesvårt att spekulera i hur han kommer att utvecklas, men det är alltid intressant med spelare som gör mål, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till fotbollskanalen.se.

Det finns dock inte någon möjlighet att värva anfallaren, än. Awoniyi får bara gå utomlands efter han fyllt 18 år, istället för en direkt affär menar Andersson Borstam att besöket snarare handlar om att skaffa bra relationer med spelaren och ungdomsakademien Imperial Soccer Academy som Awoniyi tillhör.

– Vi lär känna varandra lite och utbyter idéer. Man kan inte alltid göra snabba affärer, man får spela både långa och korta bollar, ibland måste man så innan man kan skörda, säger Andersson Borstam till fotbollskanalen.se.

Två av Awoniyis motståndare under U17-VM var Kalmars tvillingar Johan och Sebastian Ramhorn, men rivaliteten under turneringen verkar redan vara glömd.

– De lärde känna varandra där nere under turneringen och har setts nu och verkar ha trevligt ihop, så den risken känns som väldigt liten, säger Andersson Borstam till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-01-29 kl 15:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons