POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/KALMAR

David Elms utspel: "Dela upp allsvenskan - en för konstgräslagen och en för naturgräs"

Foto: Scanpix

Dela upp allsvenskan - en serie för konstgräslagen och en för lagen med naturgräs. Det menar David Elm.

Kalmaranfallaren skriver om det i sin krönika på barometern.se. Han menar att utvecklingen med allt fler konstgräsplaner är oroande för svensk fotboll.

"Vi var flera som var helt överens efter matchen på Tele2-arena (0-1 mot Djurgården) att det vi varit med om där inte handlade så mycket om fotboll. Åtminstone inte den sorten som vi tränar varje dag hemma på Gasten. Där närkamper, duell- och presspel är naturliga inslag. På konstgräset finns ingenting av det. Spelet är helt annorlunda. Inga närkamper, bortsett från några nickdueller. Inget bitande presspel. Inget nämnvärt djupledsspel", skriver Elm i sin krönika.

I allsvenskan är det för närvarande åtta lag som spelar på naturgräs. Kalmar, Malmö, IFK Göteborg, Helsingborg, AIK, Falkenberg, Halmstad och Häcken (som dock kommer ha konstgräs på nya arenan). På konstgräs spelar Djurgården, Elfsborg, Gefle, Sundsvall, Hammarby, Norrköping, Åtvidaberg och Örebro.

Elm skriver att lagen ska delas upp i två serier.

"Tio-tolv lag i varje serie där man möter varandra tre gånger. En grundserie, likt den i hockeyn, som sedan följs av ett slutspel med de fyra bästa i varje serie. Eller kanske bara en klassisk "SM-final" mellan de båda ettorna. Det finns förmodligen fler, och bättre sätt, att lösa det på. Men det viktigaste är ändå att någon gör någonting. Att någon vågar ställa lite obekväma frågor. För jag är uppriktigt sagt orolig för svensk fotboll. Jag är orolig över det som håller på att ske", skriver Elm på barometern.se.

Här kan du läsa hela Elms krönika.

Publicerad 2015-04-24 kl 09:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå