Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elm klar för Kalmar: Han kommer att stärka vår trupp redan nu

Kalmar

Rasmus Elm har skrivit på för Kalmar FF. Han är inte redo för comeback än på ett tag men redan nu kommer han bidra, tror tränaren Peter Swärdh.
- Han har varit närvarande vid de flesta träningarna, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Kalmar FF har värvat Rasmus Elm. Mittfältaren, som på grund av magproblem missat hela säsongen med CSKA Moskva och senare brutit kontraktet med den ryska klubben.
Kontraktet med Kalmar FF är skrivet till sommaren 2016, men även om det är oklart när Elm kan göra comeback är tränaren Peter Swärdh glad öve rnyförvärvet.
- Det är väldigt glädjande att vi har kommit till ett läge där Rasmus känner att han vill satsa vidare. Att han har gjort framsteg som gör att han känner att han kan komma tillbaka till bästa nivå. Vi är jätteglada att han valt att göra det i Kalmar, säger han.

Hur är hans status just nu?

ANNONS
- Just nu är Rasmus i en fas där han inte är i fotbollsträning. Det finns inga tidsramar eller så, det här är en process som får ta den tid den tar. Det är för tidigt att säga. Men som truppmedlem bidrar han också med den väldiga erfarenhet som han tillskansat sig från Kalmar, Ryssland, Holland och landslaget. Det kommer att stärka vår trupp redan nu och han kan vara en guide och vägledare till yngre spelare.

Hur delaktig kommer han vara rent fysiskt?
- Rasmus har varit på plats i omklädningsrummer sedan några veckor tillbaka även om han har kört sitt helt egna träningsprogram. Han har varit närvarande vid de flesta träningarna och det kommer han absolut vara. Han kommer att vara med på de teoretiska delarna men kommer att köra sin egna träning.

Vad skulle en fullt frisk Rasmus Elm betyda för Kalmar FF?
ANNONS
- Vi vet att Rasmus är en de bästa spelarna i Sverige på sin position men vi vet också att resan är väldigt lång. Skulle han ta sig dit är han en jätteviktig och jättebra spelare för Kalmar, men nu fokuserar vi mer på hans vilja att ta sig tillbaka.
Publicerad 2015-01-20 kl 15:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto