TV: 16-åring fixar KFF:s seger

Kalmar

Syrianska kämpade för att stå emot, med tio man, borta mot Kalmar i fotbollsallsvenskan. Men i matchens sista ordinarie minut kunde Filip Sachpekidis, som nyss fyllt 16 år och gjorde allsvensk debut, peta in 1-0.

Tidigare i somras skrev 16-årige Filip Sachpekidis på ett A-lagskontrakt med Kalmar. Mot Syrianska fick han göra sitt första inhopp i allsvenskan. Efter fyra minuter på planen gjorde han matchens enda mål.
-Det är väldigt roligt när spelare i den åldern får komma in och avgöra matcher, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand om sin unga adept.
Kalmars tränare Nanne Bergstrand har tidigare fått kritik för att inte släpper fram några unga spelare. I år är det dock ingen som kan rikta någon sådan kritik mot honom.
I matchen mot Syrianska fanns två tonåringar på planen från start och ytterligare två på bänken. För en av dem blev det karriären hittills största match.

Kalmar hade tryckt på under i stort sett hela matchen, bara i första halvlek hade de åtta kvalificerade målchanser.
-Men vi lyckas inte göra mål. Vi spelar bra, men har svårt att få ut något av det, sade Tobias Eriksson, Kalmars lagkapten för dagen.
-Vi är för ineffektiva, slog Bergstrand fast.
I andra halvlek blev dominansen än mer påtaglig efter att Alessandro Pereira fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.
-Vi stångas och stångas med deras försvar och försöker att spela runt bollen, men de försvarar sig otroligt bra, sade Kalmars senaste nyförvärv, den norska vänsterbacken Björnar Holmvik.
Syrianska var på väg mot en heroisk insats. De hade tre spelare avstängda och tvingades att spela med flera halvskadade spelare, men när matchuret tickade upp mot 90 minuter stod det fortfarande 0-0.
Men så kom en boll in från höger, målvakten Dwayne Miller parerade men på returen fick Filip Sachpekidis öppet mål och kunde enkelt peta in segermålet.
-Fantastiskt skönt att se bollen gå i mål, det blir alltid lite skönare att vinna när målet kommer på det sättet precis i slutet av en matchen, sade Eriksson och sken ikapp med solen.
Målet kom som ett slag i ansiktet på Syrianska som kämpat så tappert.
-Det känns riktigt surt. Vi har gjort det så bra hela matchen och så kommer en boll som vi egentligen inte ska lämna retur på, suckade Syrianska tränare Özkan Melkemichel.
I och med segern hänger Kalmar på i toppstriden, medan Syrianska allt jämt är kvar på jumboplatsen.
Publicerad 2013-08-03 kl 18:15