Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

TV: Här avslutar Rydström: Kanske börja ringa runt till lite klubbar

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Här gör Henrik Rydström sitt sista byte i Kalmartröjan. Kolla in hyllningarna från fansen och kramen med lagkamraterna.

En era är över i Kalmar. Lagkapten Henrik Rydström med 21 säsonger och tränaren Nanne Bergstrand med 13 gjorde sina sista insatser i Kalmar i och med 2-1-segern över Mjällby.
-Just nu är det mest matchen man har i huvudet, det kommer nog ta ett tag innan det här sjunker in, sade Rydström efter matchen.

Året var 1993, folk började precis lära sig namnet på den nya klubblagsturneringen Champions League, Bill Clinton svors in som ny president i USA och Henrik Rydström började spela i Kalmar FF:s nybildade tipselitlag.

Nu, 20 år senare, är spelarkarriären över efter en mycket bra insats mot Mjällby.
-Det var ju en lätt match att spela. Normalt sett brukar jag gå och oroa mig för vad den här matchen betyder, för laget och för mig. Men nu var det inte riktigt så, jag behövde inte tänka på om det här var en tillräckligt bra insats för att spela nästa match, nu finns det ingen nästa match, sade Rydström.

Värdigt avsked

Inramningen i Kalmar var värdig avskedet. Det var hyllningar innan, under och efter matchen, men det var inget som påverkade Rydström.
-Det var nog mer Nanne som tänkte på det, han var orolig för hur allt skulle påverka oss. Och han fick vatten på sin kvarn, Mjällby tog ju ledningen efter fem minuter.
Även om feststämningen kom av sig ett par minuter såg David Elm och Tobias Eriksson till att Kalmar vände och vann. Rydström och Bergstrand får därmed avsluta sin tid i Kalmar med en fjärdeplats och ett brons.
-Just nu är det inget man tänker på, men det är klart när man sitter där och räknar sina segrar och medaljer då kommer detta att kännas viktig, sade Rydström som kommer att sakna fotbollen.
-När januari kommer så kommer kanske abstinensen, då får vi se. Jag kanske börja ringa runt till lite klubbar och se om det är någon som vill ha mig.

Tid för dottern

Annars är tränaryrket något som lockar.
-Jag ska ha ett möte med Kalmar här i veckan, vi får se vad som kommer ut av det. Men jag har känt mer och mer att jag gärna vill ta över ett lag, sade Rydström med armarna kring sin dotter Tuva.
-Tuva här är nio år och jag har haft fullt upp om helgerna hela mitt vuxna liv så jag har nästa aldrig fått se henne spela. Kanske börjar jag coacha hennes lag. Då blir det disciplin, avslutade Rydström.
 

Publicerad 2013-11-03 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons