Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

TV: Mållöst i Åtvid - "Rullar så in i helvete"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henrik Rydström

Sjätte raka matchen utan seger i fotbollsallsvenskan efter 0—0 mot Kalmar FF.

Åtvidabergs svacka växer sig allt djupare.

- Vi har det svårt med individuella prestationer för tillfället, suckar tränaren Peter Swärdh.

Under senvåren och början av sommaren radade Åtvidaberg upp fem raka vinster och hade till och med förstaplatsen i allsvenskan inom räckhåll.

Efter att ha sålt skyttekungen Viktor Prodell under sommaren har det gått utför.

Östgötarna gjorde visserligen två mål borta mot AIK senast (ändå stryk med 2—3), men har annars haft förtvivlat svårt att ta vara på sina chanser på sistone.

0—0 hemma mot Kalmar innebär inte bara totalt ynka två poäng på de tre senaste hemmamatcherna — utan dessutom sjätte raka omgången utan seger.

- Givetvis är det tungt att inte vinna, men jag ser det absolut inte som att vi hamnat i någon kris. Vi har varit med i samtliga sex matcher och tre av dem har ju slutat oavgjort, säger tränaren Peter Swärdh.

Stort bollinnehav

Däremot är han långt från nöjd med hur laget förvaltar sitt stora bollinnehav. Under måndagen var siffrorna förkrossande 64—36 i procent.

Men ändå inget mål och det var inte ens inte särskilt nära.

- Vi har inte den individuella skickligheten som krävs för att ta vara på det bollövertag vi har för tillfället. Där måste vi höja oss i fortsättningen för att kunna bryta trenden, säger Swärdh.

Den som försökte mest och bäst var innermittfältaren Daniel Sjölund. Men varken han eller Kristian Bergström tilläts slå den avgörande passningen.

- Vi är väl medvetna om Åtvidabergs starka motorer och stoppade effektivt deras uppspel på kanterna. De hade inte alls lika många inlägg som vanligt, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Defensivt

På grund av skador och avstängningar tvingades gästerna byta ut fem spelare i startelvan och satsade också på en mer defensiv uppställning.

- Efter fem insläppta mål på två matcher var vi tvungna att försöka hitta tillbaka trygghet och stabilitet, säger Bergstrand.

Kalmar var närmast att näta, då Jonathan McDonald prickade stolpen i slutet av den första halvleken.

- Kanske inte den mest publikunderhållande matchen, men vi gjorde det väldigt bra defensivt, säger Kalmars lagkapten Henrik Rydström.

Laguppställningar:

Åtvidaberg: Jansson - Tinnerholm, Hallingström, Angel da Silva, Dahlén - Christensen, Abubakari, Sjölund, Bergström - Santos, Zatara

Kalmar: Berisha - Solheim, Djordjevic, Thorbjörnsson, Nouri - Rydström, Hallberg - Diouf, Söderqvist, Holmvik - McDonald

Publicerad 2013-08-26 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons