POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
14v

KFF-ordföranden efter nya kritikstormen: "Världen är komplex"

Foto: Bildbyrån.

Kalmar FF meddelade i går att P-O Persson hoppar av sitt förtroendeuppdrag - och att föreningen i och med senaste avhoppen kan "tappa stora sponsorintäkter"
Det ledde till en ny kritikstorm från klubbens fans. 
- Det kan sammanfalla att duktiga människor i en styrelse också är duktiga företagare, säger KFF:s ordförande Jonas Persson till Barometern.

Kalmar FF valde att inte förlänga Henrik Rydströms avtal som tränare och blåste därmed igång en stor kritikstorm från medlemmar i föreningen. Ett par medlemmar startade en namninsamling med målet att nå ett extra årsmöte för att byta ut en minoritet i styrelsen. I svallvågorna av detta hoppade ordförande Johan Assarsson och styrelseledamot Richard Teern av - medan styrelseledamot P-O Persson i går också lämnade sitt uppdrag.

Kalmar FF skrev bland annat i pressmeddelandet att styrelsen beklagar Perssons avhopp, men även att föreningen nu riskerar att tappa "stora sponsorintäkter" och att "styrelsen utgår från att den engagerade gruppen med namnunderskrifterna har både hjärta och ekonomisk realitet med sig när de ska föra sin utlovade dialog med valberedningen". 

Det ledde i sin tur till en ny kritikstorm i sociala medier, där flera supportrar uttryckte en känsla av att styrelsen vill måla upp en "vi och dem"-bild. 

- Jag konstaterar bara att vi varken har mer ansvar eller rättigheter än någon annan vad gäller styrelsen i Kalmar FF. Vi kommer sedan självklart föreslå namn på styrelseledamöter, men det är svårt att se retoriken. Det låter som att vi ska plocka in tre personer och så är inte fallet. Alla medlemmar får föreslå namn till valberedningen och sedan får medlemmarna rösta. Jag är väl lite skeptisk till just den delen, sa Andreas Treffenberg, en av medlemmarna bakom namninsamlingen, till Fotbollskanalen.

Nu bemöter Kalmars tillfällige ordförande Jonas Persson kritiken om att styrelsen skrev att föreningen kan tappa sponsorintäkter, vilket har tolkats som att det mer eller mindre går att köpa sig en plats i KFF:s styrelse. 

- Det stämmer naturligtvis inte. Världen är komplex och det kan sammanfalla att duktiga människor i en styrelse också är duktiga företagare, säger han till Barometern. 

- Nu är det en andel av medlemmarna som drivit frågan om förändringar. Det här är ett sätt att belysa en annan sida. Det handlar inte bara om att driva vissa frågor utan att ta ansvar för föreningen och helheten, fortsätter han. 

Persson vill vidare inte kommentera om han kommer att ställa upp för omval i föreningens styrelse till nästa årsmöte 2019. 

Publicerad 2018-12-11 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå