Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Khalili besviken på landslaget - men siktar på att spela VM: "Klart att jag vill vara med igen"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Abbe Khalili är klar för Hammarby.
Nu siktar han på att ta sig tillbaka till landslaget.
- Jag har varit besviken, men man kan inte få allt man önskar, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Abbe Khalili lämnade Helsingborg efter en halv säsong i allsvenskan 2014 och har efter det spelat för de turkiska lagen Mersin, Genclerbirligi och Kasimpasa. Efter fem och ett halvt år utomlands återvänder mittfältaren till allsvenskan - men inte till Helsingborg utan till Hammarby.

- Det känns bra. Vi har haft kontakt innan, men redan när det var på gång nu i december så kändes det bra direkt. Jag har varit utomlands i fem och ett halvt år och nu ville jag ha något nytt. Det fanns andra bud från olika länder, men Hammarby kändes bra med ambitioner att vinna och komma ut i Europa, säger han.

Abbe Khalili var med i U21-laget som tog EM-guld 2015 och kom efter det med i Erik Hamréns landslag. Men nu är det flera år sedan som han blev uttagen i landslaget, trots mycket speltid i Turkiet. 

ANNONS

Nu siktar han på att ta sig tillbaka till Blågult.

- Jag tror alla vill spela i landslaget. Jag var med 2015 eller 2016. Det är klart att jag vill vara med igen. Det var en anledning till att jag kom hit. Fotbollen som Hammarby spelar passar mig. Så jag vill spela VM i Qatar 2022, säger han till Fotbollskanalen.

Är du besviken över att du inte har blivit uttagen i landslaget?
- Så klart. Jag har varit där i Turkiet i fem och ett halvt år, spelat där konstant. Jag har varit besviken men man kan inte få allt man önskar. Det handlar om att jobba hårt och sedan är det upp till Janne (Andersson, förbundskapten).

Abbe Khalili har följt Hammarby noga eftersom hans kusin Imad spelar i laget. Så han tror sig veta vad han kommer till.

- Han har bara haft positiva saker att säga. Jag har följt laget eftersom han spelar här. Hammarby spelar bäst fotboll i allsvenskan, som passar mig, och man har bäst fans i Sverige, säger han.

ANNONS
Publicerad 2020-02-20 kl 14:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto