Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Kiese Thelin i superform - hyllas av Rydström: "Bättre i alla delar"

Allsvenskan

BORÅS. Fjolårets skyttekung Isaac Kiese Thelin har inlett säsongen i superform.
Efter ett nytt mål i Malmös seger mot Värnamo hyllas han stort av Henrik Rydström.
- Isaac vann skytteligan förra året men är bättre nu - i alla delar av spelet, säger Malmö-tränaren.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Isaac Kiese Thelin vann den allsvenska skytteligan i fjol med 16 fullträffar på 28 matcher. I år står MFF-stjärnan på fyra mål (och två assist) på tre matcher - och hyllas av Henrik Rydström efter skåningarnas seger mot Värnamo.

- Isaac vann skytteligan förra året men är bättre nu - i alla delar av spelet, säger Malmö-tränaren.

Han nämner bland annat bollvinsten som låg bakom Sebastian Nanasis 3-0-mål i upptakten av den andra halvleken som ett exempel. Vidare tycker Rydström att Kiese Thelin har utvecklat sitt felvända spel.

- Det är en uppenbar bit som han har blivit mycket bättre på. Han får tag i bollar och kan hålla emot på ett annat sätt. Men han är också mer benägen att komma loss från sin motståndare i djupled och skapa sig mer tid i avslutssituationer.

Annons

Vad är anledningarna till den utvecklingen?
- Jag tror på ett sätt att Isaac, även om han själv inte erkänner det, att det är stimulerande att ha konkurrensen mer tydligt, säger Rydström och syftar bland annat på anfallskollegan Erik Botheim.

- Isaac slet rätt hårt i fjol och fick aldrig egentligen vara riktigt fräsch. Nu är han det. Och det är därför det kommer vara matcher han inte startar, vilket han kommer vara tjurig över då, men det är för att han ska kunna vara fräsch. Då är han så här bra.

Isaac Kiese Thelin själv är desto mer ödmjuk i sina svar när han får höra om sin tränares hyllning.

- Det har känts bra under försäsongen och jag har byggt på mig mer, blivit ännu starkare. Jag personligen vet vad jag har i mig, men det är kul att få ut det också, säger anfallaren.

Hittils i år har MFF spelat med två renodlade anfallare i form av Isaac Kiese Thelin och Erik Botheim.

Annons

- Jag tycker att vi får ut mer när Erik har kommit in och vi börjar får ett bra samarbete där vi ligger nära varandra. Det blir tufft för motståndarna. Vi får ut mycket av alla där uppe, säger Kiese Thelin.

Lagkapten Pontus Jansson är också imponerad av Kiese Thelin - och anfallspartnern Erik Botheim som stod för två assist och ett mål i 4-0-segern mot Värnamo.

- De är bra. Lika bra som övriga laget. Just nu är det ett fungerande bygge, säger Jansson.

MFF-kaptenen håller med sin tränare om att Kiese Thelin är ännu vassare i år.

- Ja. Han har börjat bättre i alla fall. Det är många matcher kvar men han har börjat bra. Erik skapar mer ytor för honom och han har blivit mer mogen i sitt spel. Sen är det andra säsongen med Henke (Rydström) där han kan sin roll bättre, alla kan sin roll bättre.

- Det handlar om att vi som lag är ännu bättre som lag än förra året. Det går knappt att jämföra. Vi är mycket mognare, har bättre spelare och är längre fram än förra året. Det är klart att det underlättar för en spelare som Isaac.

Annons

MFF står på nio poäng efter tre matcher och ställs härnäst mot Västerås på hemmaplan, den 20 april.

Publicerad 2024-04-15 kl 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto