Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kindberg om eventuell rättegång: "Förutsätter att jag blir frikänd"

Allsvenskan

Daniel Kindberg är misstänkt för ekonomisk brottslighet.
Nu berättar han att han tror på att han blir frikänd.
- Jag förutsätter det, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han berättade under en presskonferens i slutet av april att han inte avgår som ordförande, men däremot tar en time out från allt styrelsearbete, även om han kommer att bidra med stöttning.

Kindberg gav vidare under presskonferensen en kommentar om en eventuell rättegång.

- Om det blir en rättegång ska jag stå där rakryggad. Det blir en fight och jag ska göra mitt, sa han då. 

Nu berättar han att han tror på en friande dom - om det blir en rättegång. 

ANNONS

- I Sverige är vi oskyldiga till vi är dömda och precis som jag sa på presskonferensen, så går jag rakryggad och tittar alla i ögonen. Jag agerar precis som vanligt i all min övriga verksamhet. Jag kan inte kommentera det andra, men jag förutsätter naturligtvis att jag blir frikänd om det ens skulle gå till rättegång och jag har fått ett fantastiskt stöd från fotbolls-Sverige, som jag uppskattar väldigt mycket, säger han. 

Han kan däremot inte ge något nytt besked om utredningen mot honom. 

- Jag har ingen aning, det pågår en förundersökning och det är förundersökningssekretess. De som delgivits misstankarna är frisläppta och utan restriktioner. Det är det enda jag känner till och kan förhålla mig till.

Vad gör du om dagarna utöver arbetet i ÖFK?
- Jag håller dels på med lite små privata projekt, men har även privata investeringar som jag arbeter med och hjälper till i ÖFK. Sedan tar jag det också lite lugnt. Jag har lite vila att hämta igen sedan ett par år med ganska intensivt arbete.  

ANNONS

Kindberg hörde under tisdagen av sig till Fotbollskanalen för att ge en bild av sina arbetsuppgifter i föreningen efter en intervju med klubbens pressansvarige Patrick Sjöö. Läs mer om hans arbetsuppgifter HÄR.

Publicerad 2018-05-16 kl 14:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto