POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kindbergs vinst på ÖFK-investeringen - max en miljon

39:50

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tv-avsnittet av podcasten med Kindberg i spelaren ovan.

Daniel Kindberg är på väg att avveckla sitt ägande i Östersunds FK.
Hans vinst kan max bli runt en miljon kronor.
- Det finns ett tak i vår överenskommelse, säger ÖFK-basen till Fotbollskanalen.

I samband med en intervju i podcasten Lundh avslöjade Daniel Kindberg hur mycket han satsat i Östersunds FK och att han inte såg några problem med att han satt på flera stolar som både ordförande och investerare. Men redan innan intervjun hann sändas så skickade klubben ut ett pressmeddelande om att den köper tillbaka Kindbergs andel på vinsten i spelartruppen.

Frågan är bara hur stor vinst Kindberg gör? I poddintervjun kan hans svar uppfattas som om det är tal om en avkastning på flera miljoner, men så är inte fallet, enligt Daniel Kindberg.

I podcasten uppskattade ordföranden sin investering i ÖFK till 16,5 miljoner kronor, och han uppgav att han fått tillbaka åtta-nio miljoner av dem. I pressmeddelandet som följde efter stod det dock att Kindberg fått tillbaka fem miljoner och att en sista utbetalning på elva miljoner kronor är på gång.

Nu reder Kindberg ut:

- Vi håller på att kolla upp exakt hur mycket jag investerat. Det är något på 15 miljoner. Jag har satt in 15,5 miljoner eller motsvarande. Men det mesta jag kan ta ut är 16,5 miljoner. Det finns ett tak i vår överenskommelse. Vi håller på att reda ut siffrorna exakt.

- Jag har fått tillbaka pengar i lite olika omgångar. Jag fick först tillbaka fem miljoner, sen sex miljoner därefter och nu ska de betala ut ytterligare fyra eller fem. Så summan kommer upp till det jag satt in plus ränta. Det är den överenskommelsen vi har. Vi håller på att räkna på allt exakt, varenda insättning och öre, så att det blir exakt rätt i förhållande till avtalet. Men jag kan aldrig få ut mer än 16,5 miljoner. Det är det mesta jag kan få ut, men sen kan jag ju välja att ta ut mindre. Pengarna från investeringsnivån på 15,5 eller 15,8, jag minns inte på rak arm vad den exakt ligger på, upp till 16,5 är ju motsvarande ränta.

Så du kan max tjäna omkring en miljon på din investering?
- Ja, det är avkastningen. Jag har ju sagt att man måste ta Stibor (en daglig referensränta som är ett snitt på vad svenska storbanker tar i ränta för att låna ut pengar till varandra) plus någon procent ränta, annars är det ju ingen investering. Men jag kan aldrig få ut mer än 16,5 miljoner, hur vi än gör med det här.

Daniel Kindberg uppger att han har satt in mer pengar i ÖFK än de 15,5-15,8 miljonerna som han talar om i investeringen, men att det har varit i form av sponsring från hans olika privata bolag. Han skiljer på de pengarna och säger sig inte kunna ta ut pengar för det han sponsrat klubben med.

Vidare poängterar han att hans upplägg inte bryter mot de nuvarande reglerna om tredjepartsägande (i och med att avtalet skrevs innan de nya reglerna klubbades igenom hade det ändå inte räknats som ett regelbrott). Kindberg äger nämligen delar av hela spelartruppen, vilket man får göra. Det är ägande i enskilda spelare som inte är tillåtet.

Lyssna på podcasten med Kindberg nedan.

Publicerad 2017-10-26 kl 14:49
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto