Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Mikael Stahre tar över IFK Göteborg

Allsvenskan

Fotbollskanalen kunde avslöja att Mikael Stahre tar över IFK Göteborg.
Nu bekräftar klubben det hela.
- Jag är sjukt laddad att komma tillbaka till Kamratgården för att göra jobbet som krävs. Nu kör vi, säger han via klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

På onsdagskvällen bekräftade IFK Göteborg att Roland Nilsson får lämna sitt jobb som huvudtränare. Laget har gått tungt under våren och ligger för närvarande på tionde plats i allsvenskan. Dessutom har det florerat uppgifter om intern kritik mot Roland Nilsson.

Fotbollskanalen kunde avslöja tidigare under onsdagen att Mikael Stahre var på väg att ta över klubben. Nu bekräftar Blåvitt att han skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med 2024.

- Jag är sjukt laddad att komma tillbaka till Kamratgården för att göra jobbet som krävs. Nu kör vi, säger han via klubbens hemsida.

På Sarpsborgs hemsida utvecklar han kring processen.

ANNONS

- Jag fick nyligen en förfrågan om att leda IFK Göteborg. Komkbinationen av klubben, min historia där, närheten till mitt hem och familj gjorde att jag valde att fortsätta med detta.

- Jag måste understryka att jag trivts väldigt bra i Sarpsborg. Klubben och staden har gjort det väldigt lätt att trivas här, men nu visar det sig ännu en gång att det kan gå fort i fotbollsvärlden.

Sarpsborgs sportchef Thomas Berntsen berättar att förhandlingarna endast pågick under ett par dagar.

- Vi fick en specifik förfrågan från IFK Göteborg i måndags om möjligheterna att ta Micke Stahre. Sedan dess har det förhandlats innan vi nu har kommit överens om en övergångssumma som vi är nöjda med, säger Sarpsborgs sportchef Thomas Berntsen via klubbens hemsida.

Sarpsborg ligger efter fyra matcher på åttonde plats i norska ligan.

ANNONS

Stahre tränade Blåvitt under 2012-2014. Då blev det ett cupguld (2013). Sedan dess har han tränat kinesiska Dalian, BK Häcken, San Jose Earthquakes samt norska Sarpsborg, som han nu lämnar.

- I Mikael får vi en tränare med bred kunskap och stor passion. Hans ledarskap bygger på vinnarmentalitet och att få en grupp att jobba hårt för varandra för att lyckas, säger sportchef Pontus Farnerud och fortsätter:

Han har samlat på sig mycket erfarenhet och utvecklats vidare i sitt ledarskap sedan tiden i Blåvitt. Han är väldigt driven vilket är fundamentalt både som spelare och ledare i IFK Göteborg.

Stahre gör sin första arbetsdag som ny IFK-tränare på måndag.

Publicerad 2021-06-02 kl 20:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto