Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Mikael Stahre på väg tillbaka till IFK Göteborg

Allsvenskan

Mikael Stahre är på väg tillbaka till IFK Göteborg.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är tränaren nära att återvända och därmed ersätta Roland Nilsson.
- Jag har inte hört någonting, säger Roland Nilsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Storsatsande IFK Göteborg har haft en knackig vår och halkat efter toppstriden i allsvenskan. Nyligen rapporterade även GT att det funnits ett missnöje med huvudtränare Roland Nilssons insats.

Nu kan Fotbollskanalen avslöja att Mikael Stahre är på väg att återvända till Blåvitt. Enligt uppgifter förhandlar parterna, men ännu är ingenting klart.

Mikael Stahre är ett bekant ansikte för Blåvitt-supportrarna och han ledde laget mellan 2012 och 2014. Då var det nuvarande klubbdirektören Håkan Mild (då sportchef) som valde att ta in Stahre. Det var också Mikael Stahre som tillsammans med Håkan Mild värvade in klubbens nuvarande sportchef, Pontus Farnerud. Stahre ledde laget till en sjundeplats första året, andra året blev det en tredjeplats. Efter säsongen 2014 fick han sedan sparken, trots att han lett laget till en andraplats i allsvenskan.

ANNONS

Nuvarande tränare Roland Nilsson säger sig vara ovetande om Fotbollskanalens uppgifter, som alltså gör gällande att klubben är på väg att göra ett tränarbyte.

- Nej, jag har inte hört någonting, säger han till Fotbollskanalen.

Du har inte fått besked om att du ska sluta?
- Nej.

Ni har inte haft några diskussioner i samband med uppehållet?
- Nej, vi har inte haft någon diskussion mer än det som varit tidigare. Jag kör på fram till att det kommer något annat besked. Jag är på lite ledighet nu. 

Blåvitt-sportchefen Pontus Farnerud har tidigare bekräftat att klubben under uppehållet tänkt att diskutera tränarfrågan.

- Vi kommer diskutera hela truppen, inklusive ledarstab. Det gör vi hela tiden. Det är en pågående process. Förhoppningsvis så kommer vi känna att vi kommer vara starkare när EM-uppehållet är slut och vi kör igång igen. Då har vi förhoppningsvis också fler spelare tillgängliga, sa Farnerud då.

ANNONS

Senare på kvällen bekräftade klubben att Roland Nilsson får lämna och att Mikael Stahre tar över huvudansvaret.

Fotbollskanalen har sökt sportchef Pontus Farnerud, klubbdirektör Håkan Mild samt Mikael Stahre vid upprepade tillfällen utan framgång. 

Publicerad 2021-06-02 kl 16:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto