Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klubbdirektör fälld för bokföringsbrott - tar paus från IFK Norrköping

Allsvenskan 2021-12-03 kl 21:02

Magnus "Munken" Karlsson har fällts för bokföringsbrott.
Nu bekräftar IFK Norrköping att klubbdirektören tar en paus från sitt uppdrag.

Foto: Bildbyrån

Magnus Karlsson.

IFK Norrköpings klubbdirektör Magnus "Munken" Karlsson har fällts för bokföringsbrott och ska betala 30 000 kronor i dagsböter, vilket Norrköpings Tidningar var först med att rapportera under torsdagen.

Enligt tidningen rör strafföreläggandet tre olika punkter kopplat till ett tidigare bolag, Springsomfan AB, som försattes i konkurs i april i år. Samtliga punkter rör bokföringsbrott som begåtts under åren 2018-2021. Gärningarna ska dock ha begåtts av oaktsamhet, det vill säga utan uppsåt att begå brott.

- Det var inget uppsåt. Jag har inte haft någon verksamhet i det bolaget sedan mars 2019. Mina brister är att jag inte har lämnat in årsredovisningen för 2019. Jag har fått hjälp att göra årsredovisningen nu så det är pågående, sa Karlsson till NT under torsdagen.

ANNONS

Nu går IFK Norrköping ut och bekräftar att Karlsson tar en paus från uppdraget som klubbdirektör med anledning av bokföringsbrottet.

"Styrelsen har gemensamt med Magnus "Munken" Karlsson kommit överens om att pausa hans uppdrag som klubbdirektör de närmaste veckorna tills styrelsen har tagit del av all fakta. Under tiden är Munken arbetsbefriad och står till styrelsens befogande.", skriver klubben på sin officiella hemsida.

IFK:s styrelse var medveten om att det tidigare varit problem i Karlssons bolag när han rekryterades till klubben, men inte att bristerna var i den här storleksordningen. Varken styrelsen eller Karlsson visste då om att ärendet skulle bli föremål för brottsundersökning, enligt klubbens uttalande.

Karlsson har valt att ta professionell hjälp för att säkerställa att korrekta uppgifter lämnas till myndigheterna.

ANNONS

Under lördagen avslutar IFK Norrköping den allsvenska säsongen i ett kamratmöte med IFK Göteborg.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto