POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Konstant förändring i Helsingborgs defensiv: "Klart det har påverkat"

Foto: TT

Fem matcher, fem olika defensiva uppställningar, näst flest insläppta mål i Allsvenskan.
Mot AIK har Helsingborgs IF chans att börja skapa en defensiv kontinuitet.

Helsingborgs IF har i sina fem Allsvenska matcher ännu inte fått spela med samma målvakt och backlinje i två olika matcher. Det har varit två målvakter och sju försvarare som startat vid olika tillfällen, men mot AIK hemma imorgon finns det chans till första defensiva upprepningen. Mittbacken Carl Johansson lär oavsett starta. 

- Det är klart att det har påverkat. Backlinjen är nog den delen där man mår bästa av att vara samma spelare. Samtidigt känner vi ändå varandra bra. Vi har bra koll på varandra, säger Johansson till Fotbollskanalen. 

- Vi hade också en tuff start, men nu har vi två segrar i rad. Känslan är bättre nu. Vi har fått lugn och ro, även om man alltid blir bedömd efter den senaste matchen, men det är positivt i laget, fortsätter han.

21-åringen Johansson har också fått ett ökat ansvar i laget efter de olika frånvaroperioderna på Viktor Ljung, Matthew Pyzdrowski, Peter Larsson, och Frederik Helstrup. Han står även på två nickmål från identiska länge inläggsfrisparkar. 

- Det är lite flyt blandat med att man har fått bollarna bra serverade. Jag har känt mig bra innan på det, kul att det nu ger utdelning. 

Helsingborgs match mot AIK rullar igång klockan 19.00 på C More Fotboll.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-28 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå