POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
42v

Kravet från Kindbergs advokat: Östersundshem måste backa

Foto: Bildbyrån.

Daniel Kindberg och hans advokat är inte nöjda med hur Östersundshem agerade på sin presskonferens.
Därför kräver man nu att bolaget backar och går ut med ett klargörande.
- Ett brott måste man bevisa, säger Kindbergs advokat Olle Kullinger till Östersunds-Posten.

För drygt en vecka sedan presenterade det kommunala bostadsbolaget Östersundshem sin internutredning gällande Daniel Kindbergs förehavanden inom bolaget. Utredningen gjorde då bland annat gällande ”dold sponsring” förekommit till ÖFK och att pengar förts ut ”på ett oriktigt sätt”. Enligt Östersundshem hade bolaget blivit överfakturerade med 10,7 miljoner varav 4,6 miljoner då gått till klubben.

- Det är inte kul att bolaget har blivit lurade, sa Östersundshem tillförordnade vd Christer Sundin på presskonferensen. 

Men Daniel Kindberg och hans advokat Olle Kullinger (Kindberg har bytt till Kullinger från sin tidigare representant Jan Lindahl) har synpunkter hur Östersundshem presenterade resultatet av internutredning på den aktuella presskonferensen.

Olle Kullinger kräver därför att bolaget ska gå ut med ett ”klargörande” på sin hemsida och att Christer Sundin ska backa från sina uttalanden.

- Det är väldigt förvånande att presentera internutredningen på det sätt som skett med stöd av en internutredning som är så otroligt vag i sina slutsatser. Om åklagaren skulle komma till samma slutsatser i sin utredning så blir det inget åtal. Ett brott måste man bevisa, det räcker inte med att det finns indikationer att det kan ha skett på ett visst sätt, säger Olle Kullinger till Östersunds-Posten.

Östersundshems advokat Erik Broberg håller dock inte med. Och inte Christer Sundin heller.

- Vår uppfattning är att jag aldrig har anklagat Daniel Kindberg för brottsligt förvarande, utan jag har angivit att vi inte är någon rättsvårdande myndighet. Jag är ingen åklagare. Jag har bara påvisat på vad vår utredning har visat, säger Christer Sundint till tidningen.

Publicerad 2018-06-25 kl 17:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå