​Kris i Blåvitt - tredje raka förlusten efter 0-1 mot ÖSK

GÖTEBORG. Nahir Besara gjorde ett snabbt mål för Örebro SK. Det blev matchens enda på Gamla Ullevi, mot ett IFK Göteborg i kris efter en ny förlust.

Se höjdpunkterna från sporten i spelaren ovan.

Det gick inte ens två minuter innan gästerna tagit ledningen. IFK Göteborg fick inte tag i bollen under långt ÖSK-anfall som avslutades med att Nahir Besara gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Två minuter senare hade Giorgi Charaisjvili ett frisparksläge från distans som motades undan av Oscar Jansson i ÖSK-målet.

I den nionde minuten kontrade Blåvitt och Charaisjvili fick ett läge nära mål som Jansson räddade. Patrik Karlsson Lagermyrs följde upp ,ed två avslut som båda blockaderades av ÖSK-försvarare. På den efterföljande hörnan trodde Pontus Wenbloom att han styrt in kvitteringen - men målet dömdes bort sedan Jakob Johansson stått i offsideposition.

IFK Göteborg blandade längre bollar med att försöka spela sig förbi ÖSK. Det senare gick oftast bättre och vid ett sådant läge hittade Charaisjvili försvararen Alexander Jallow till höger i straffområdet, som dock misslyckades med skottförsöket. Charaisjvili fick ett nytt skottläge i den 35:e minuten men bollen gick rakt på Jansson.

Åtta minuter senare fick georgiern ett ännu bättre läge vid straffområdeslinjen men bollen strök utanför Janssons vänstra stolpe. Däremellan hade Wernbloom från ett fristående läge ett till mål avvinkat för offside. ​Tre minuter efter pausen fick Jansson rädda på nytt, denna gång på ett försök från Tobias Sana.

Inbytte Alexander Farnerud hade sedan två avslut som båda räddades av Jansson. I den 69:e minuten nickades en Charaisjvili-frispark från vänster undan av ÖSK-försvaret. Bollen hamnade hos inhopparen Emil Holm som drog till direkt utanför straffområdet, men återigen räddade Jansson till hörna.

ÖSK tilläts kontra under Blåvitts slutforcering och i den 83:e minuten fick Denniz Hümmet ett skottläge till vänster i straffområdet som Ioannis Anestis räddade. Två minuter senare hade inbytte Hosam Aiesh ett skott från vänster men inte bättre än att han såg Jansson plocka bollen. Nästa chans kom strax efteråt och tillföll Jallow, som från snäv vinkel tvingade Jansson att rädda till hörna. Blåvitt sista läge kom på tilläggstid när bollen under en tilltrasslad situation gick i ribban och ut.

Närmare än så kom inte Blåvitt. 0-1 innebär lagets tredje förlust i rad och avståndet till kvalstrecket krymper. Efter Falkenbergs seger mot Djurgården är det bara en poäng som skiljer ner dit.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Da Graca, Calisir (utbytt 76') (K), Kalley (35') - Sana, Erlingmark, Johansson, Charaisjvili (76') - Karlsson Lagemyr (46'),  Wernbloom.

Byten: Holm (35'), Farnerud (46'), Aiesh, Yusuf, (76'), Söder (87')