Kryss i Blåvitts andra träningsmatch - efter bortdömt självmål

GÖTEBORG. Träningsmatchen mellan IFK Göteborg och Halmstads BK slutade 1-1.
Detta sedan gästerna fått ett självmål avvinkat för offside.

Hemmalaget IFK Göteborg saknade flera tongivande spelare, däribland Sebastian Ohlsson, Eman Markovic, Anders Trondsen och Marcus Berg. Däremot gjorde anfallaren Suleiman Abdullahi startdebut efter sin långa skadefrånvaro. Gästande Halmstads BK, som kom från en 0-4-förlust mot Östers IF, ställde upp med en så gott som ordinarie startelva.

Suleiman Abdullahi visade inga tecken på ringrostighet, utan dribblade omgående bort Andreas Johansson i bortaförsvaret och rullade vidare bollen till Hussein Carneil - som fick ett fint läge i slottet. Det var hemmalaget som dikterade matchbilden, men gästernas anfallare Alexander Johansson kom till flera fria lägen när Blåvitt-försvaret gick bort sig - men utan utdelning.

Det var trots allt Halmstads BK som skulle komma att ta ledningen i träningsmatchen. I den 34:e minuten satte ytterbacken Thomas Boakye in bollen i straffområdet och nyförvärvet från Västerås SK, Viktor Granath, kunde nicka in bollen tätt intill Pontus Dahlbergs högra stolpe.

Minuter före halvtidsvilan kom ändå hemmakvitteringen, som var en rättvis sådan. I efterspelet av en offensiv hörna studsade bollen ut till Emil Salomonsson, som behärskat placerade in 1-1 på halvvolley.

Men trots den sena kvitteringen var Blåvitts målskytt inte helt nöjd med de första 45 minuterna på Valhalla IP.

- Nej, du. Det var väl inte någon superhalvlek. Samtidigt försöker vi ändå göra vissa grejer … Det är hackigt, det är hackigt. Vi måste försöka göra det vi har tränat på. Sätta fart på bollen och ha mer rörelse, sa Emil Salomonsson till Discovery+.

Till den andra halvleken gjorde Blåvitt två byten. Gustav Svensson och Suleiman Abdullahi klev av, till förmån för tonåringarna Anton Kurochkin och Abundance Salaou. Det bjöds knappast på något skönspel i matchens andra hälft, och den inledande kvarten var händelsefattig och tom på målchanser.

Efter timmen spelad testade Emil Salomonsson återigen en bit utifrån, men Malkolm Nilsson Säfqvist agerade lugnt och tryggt i bortamålet. I sekvensen efter fick HBK:s Alexander Johansson återigen ett fint läge på kontring, men en mästerlig brytning från Alai Ghasem stoppade en bortaledning.

Halmstads BK hade en 1-2-boll inne, som vinkades bort på grund av offside. På reprisbilderna såg det hela tveksamt ut, då bollen såg ut att ha gått på Blåvitt-spelare och in i mål. 1-1 var fortsatt ställningen i matchen när inhopparen Abundance Salaou tvingades kliva av skadad. In i spel för hemmalaget: Sebastian Eriksson.

Några fler mål blev det inte, och mötet slutade lika på ett.

IFK Göteborg (4-2-3-1): Dahlberg - Ghasem, Johansson, Bångsbo, Wendt - Svensson, Hagen - Salomonsson, Carneil, Norlin - Abdullahi.

Halmstads BK (4-3-1-2): Nilsson Säfqvist - Ofosu Ayeh, An. Johansson, Wallentin, Boakye - W. Granath, Svedberg, Ahlstrand - Allansson - V. Granath, Al. Johansson.

Publicerad 2023-01-28 kl 13:52