Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lade av - nu är Martler klar för Peking

Allsvenskan

Otto Martler hade lagt handskarna på hyllan.
Men nu får han chansen som back up under IFK Norrköpings kval till Europa League.
- Han kommer att finnas med oss en gång i veckan, säger managern Jens Gustafsson till NT

Foto: Bildbyrån.

Inför den här säsongen bestämde sig Falkenbergs tidigare målvakt Otto Martler för att avsluta karriären. Bara 29 år gammal valde han att hoppa av tåget då Falkenberg degraderades till superettan.

- Jag har tänkt på det under en ganska lång tid. Jag har ju under alla mina fyra år i Falkenberg jobbat vid sidan om. Och det har varit svårt att hinna med båda två, och jag har känt ju mer tiden har gått att det varit svårt att fokusera på båda delarna, sa han till Fotbollskanalen då.

Men nu har Martler trots allt skrivit på ett nytt avtal, den här gången med IFK Norrköping. Martler kommer att fungera som back up då laget spelar i Europa League.

ANNONS

Klubben har sedan tidigare den ordinarie förstemålvakten David Mitov Nilsson skadad och bakom Michael Langer, som nu vaktar målet, finns 19-årige Julius Lindgren. Lindgren är dock inte tillgänglig för spel i Europa League och kommer mestadels att representera Sylvia den här säsongen.

- En rekrytering som befäster oss på den positionen. Anledningen till rekryteringen är att vår målvakt som kommer att stå i Sylvia inte får representera oss i Europa League – vilket gör oss sårbara för oförutsedda svårigheter, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Under fjolåret tvingades målvaktstränaren Maths Elfvendal sitta på bänken under kvalet till Champions League.

- Maths är en väldigt bra målvaktstränare, men inte lika bra som målvakt, säger Jens Gustafsson med ett skratt, till Norrköpings Tidningar.

ANNONS

Enligt Gustafsson kommer Martler delvis att sköta träningen på egen hand.

- Han kommer att finnas med oss en gång i veckan eller mer och har kontrakt till och med 20 augusti.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-29 kl 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto