Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagkamraternas pikar till Edvardsen: "Hoppas han slutar sura nu"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Tre mål mot IFK Göteborg.
Då tycker lagkamraterna att Victor Edvardsen ska sluta vara sur.
- Men när man ser spelare i andra allsvenska klubbar som gör mål efter mål efter mål så är det klart att man själv blir frustrerad, säger han.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Djurgården-IFK Göteborg i spelaren ovan.

Värvad som en målskytt efter att ha öst in mål i Degerfors. Men innan matchen mot IFK Göteborg hade Victor Edvardsen "bara" gjort sex mål i årets seriespel. Men efter matchen är den siffran nio. För anfallaren satte alla lagets tre mål i 3-0-segern.

Nu hoppas lagkamraterna att Edvardsen ska sluta sura, något han gjort efter en del matcher där han lämnat planen mållös, trots att hans lag vunnit.

- Han gick ju runt inne på arenan i en timme efter den här matchen. Men jag sa till honom innan matchen: du kommer göra många mål om du slutar sura och bearbetar matcher hela tiden. Nu kommer han väl inte ens vara glad för att jag säger det, men jag hoppas i alla fall att han säger tack för straffen. Ibland får man ta smällarna för alla andra, säger Joel Asoro.

ANNONS

Hur är han när han gör mål jämfört med när han inte gör mål?
- När han gör mål bidrar han med mycket energi, det tar på motståndarna. Då märker man att han är en stark figur. Man märker ju nu, det är en helt annan aura runt honom. Det är skönt att han äntligen fick sitt efterlängtade hattrick.

Magnus Eriksson håller med Asoro och tycker att det är kul att Edvardsen är på bättre humör nu när han fick göra tre mål.

- Haha, ja men han är ju en vinnare och ibland måste man putta honom lite i baken. Nu gör han sina tre mål, men utöver det sliter han och tacklas och är så jävlig som han ska vara. Han ska ha en stor eloge för det, han hjälpte laget väldigt mycket, säger Eriksson.

Förutom nio mål så har det även blivit nio assist för Edvardsen. Ett facit som både han själv och lagkamraterna är nöjda med.

ANNONS

- Det får man väl anse för en flopp… eller? Det var väl någon som sa det, att han var en flopp, säger Magnus Eriksson.

- Jag tror att någon sa det. Men det är okej siffror. Gör man nio plus nio så är det bara att lyfta på hatten. Det är imponerande.

Edvardsen har själv påstått att han har kallats det, men ingen har väl lyckats ta reda var det kommer ifrån?
- Okej, haha, men det är han som har spunnit på det där.

När Edvardsen kommer ut från omklädningsrummet efter 3-0-segern får han snabbt veta att hans lagkamrater sagt till media att de hoppas att han är glad nu och slutat sura.

- Haha, ja. Men när man ser spelare i andra allsvenska klubbar som gör mål efter mål efter mål så är det klart att man själv blir frustrerad när man inte gör mål. I dag var det min dag och skönt att jag fick göra tre, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Men grejen är att jag är inte sur när vi har vunnit. Som senast mot Molde, man ser att jag är sur, men jag blev sur för att jag blev utbytt och jag kände att jag hade mycket att ge, och jag blev rånad på ett mål som Amadou (Doumbouya) tog av mig. Det blev kaka på kaka, och ibland tar känslorna över. Det är en känslosport vi håller på med.

Målet som Edvardsen syftar på är det när hans avslut höll på att gå in i mål när Amadou Doumbouya plötslig dök upp vid mållinjen, när han var offside, och petade in bollen.

Hur mycket skit har Amadou fått?
- Det är inte så farligt, jag har bara sagt att till honom att han ska säga förlåt varje dag tills han ger mig en assist. 

Publicerad 2022-09-19 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto