Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagrell om Kentaros påstådda köp: ”Fantiserar som ett barn”

Kentaros Philippe Huber säger att han köpt tv-rättigheterna till svensk fotboll.
Lars-Åke Lagrell förnekar:
- Han fantiserar som ett barn, säger förbundsbasen till fotbollskanalen.se.

Tv-rättigheterna till all svensk fotboll 2011-2015 är ute till försäljning och alla intresserade tv-kanaler och tv-agenter har fått lägga sina bud.

Det handlar om tre delar där förbundet säljer svenska hemmalandskamper, där SEF säljer allsvenskan och superettan och EFD säljer damallsvenskan.

Efter förhandlingar i Stockholm i går och i dag säger Philippe Huber, delägare i Kentaro, att det schweiziska rättighetsbolaget att man är överens om att köpa allt – något som är en nyhet för Lars-Åke Lagrell:

- Han är inte överens med oss i förbundet och jag tror att jag hört om han var överens med några av de andra, det här handlar ju om tre olika avtal, säger Lars-Åke Lagrell.

- Jag vill inte säga att Philippe ljuger, men han fantiserar som ett barn.

Varför säger han så?

- Jag vet inte, jag tror att han känner att han ligger närmast och därför går han händelserna i förväg. Kanske försöker de sätta press.

Kan det inte ligga något i det?

- Klart att Profile Media (Rune Hauges bolag som förbundet anlitar) vet vad de olika parterna vill ha och att om Kentaro mött det så kanske det kan bli så, men jag har svårt att tro det.

Det schweiziska rättighetsbolaget köpte tv-rättigheterna till svenska fotboll 2006-2010 och det är inget snack om att Lars-Åke Lagrell helt vill slippa sälja dit igen:

- Det kan man säga men både du och jag vet att hotet om Kentaro finns där om de andra (tv-kanaler) erbjuder 100 procent och så kommer Kentaro och erbjuder 130 procent.

- Philippe har lagt ett bra bud om vi tror på honom och han verkligen gör vad han säger att han ska göra.

Bakgrunden till Lagrells skepsis till Kentaro handlar inte om uteblivna pengar i det 1,3 miljarders-avtal som man slöt senast:

- Jag vill verkligen säga att Kentaro har gjort rätt för sig men det har varit problem hela vägen. Ta bara processen mellan Canal Plus och TV4, det var ingen glädje att sitta på sidlinjen då.

- Jag ser helst att vi gör avtal direkt med tv-kanaler för jag vill inte ha några som strular till det, men det är svårt att tacka nej till pengar till fattiga allsvenska klubbar.

Publicerad 2009-11-25 kl 14:19
Annons
Annons
Annons