Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagrell vill ha svensk fotboll på CL-datum: "har ansökt om dispens hos Uefa"

Svenska fotbollförbundet vill låta svenska lag spela matcher på samma datum som Champions League under 2011.
- Vi har ansökt om dispens hos Uefa, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Det europeiska fotbollförbundet, Uefa, har bestämt att datum med Europa League- och Champions League-omgångar ska vara fredade från inhemskt seriespel. För att ”skydda” produkten på bästa sätt är tanken att ingen annan fotboll ska spelas samtidigt som de stora turneringarna.

Men svenska fotbollförbundet behöver klämma in ett antal matcher i allsvenskan och superettan och ser därför dessa datum som lämpliga.
- Uefa-matcherna spelas ju nästan alltid klockan 20.45. Man skulle kunna ha ett superettanmöte vid, låt oss säga, 18.30 utan att någon som ser den svenska matchen skulle behöva missa Champions League, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

- Vi har några sådana fall som vi behöver lösa och då har vi gjort en dispensansökan till Uefa.

Men är det inte redan så i till exempel England?
- Nej, det är inte vår uppfattning. Många har påpekat att det uppstått liknande situationer i såväl England som Italien och Belgien. Men man ska inte påstå att länderna struntat i bestämmelserna, för det har de inte gjort. Det är väl egentligen så att den kyliga våren i hela Europa gör att ett antal matcher varit svåra att spela enligt spelordningen och då har Uefa accepterat att man flyttar till Champions League-datumen, säger Lagrell.

Publicerad 2011-02-25 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons