Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

Lämnar Blåvitt - men öppnar samtidigt för en återkomst

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Hej då – eller kanske snarare på återseende?
- Om jag någon gång ska tillbaka till Skandinavien så är Blåvitt absolut det första stället jag kollar, säger Thomas Rogne, 27.

Redan den 1 augusti meddelade IFK Göteborg att Thomas Rogne var förlorad till Polen och Lech Poznan. Fyraårskontraktet börjar gälla från och med den 1 januari 2018.

Därmed blir söndagens möte med GIF Sundsvall det sista mittbacken gör i Blåvitt-tröjan – för den här gången ska sägas.

- Lite konstigt blir det säkert, men det är en vanlig match så jag får försöka fokusera som vanligt. Sedan blir det säkert lite känslosamt efteråt, konstaterar han.

Kan du tänka dig att återvända någon dag?
- Jag har gillat klubben och staden, så man vet aldrig. Om jag någon gång ska tillbaka till Skandinavien så är Blåvitt absolut det första stället jag kollar.

Rogne anlände till IFK Göteborg inför säsongen 2015 från engelska Wigan. Kommer han till spel mot GIF Sundsvall stannar (eller pausar) han på 66 allsvenska matcher för klubben.

På tisdag flyger han till Polen.

- Det är bara för att fixa lite praktiska grejer och ta semester. Sedan ska jag vara här och träna i december också, så det är inte "bye-bye" helt ännu. Men sista matchen är det.

IFK Göteborg har inte speciellt mycket att spela för mot GIF Sundsvall. Som bäst kan laget klättra upp till  en sjundeplats, som sämst kan de halka ner till elfte.

- Vi vill få en riktigt bra prestation och avsluta säsongen med en seger gentemot alla som följer oss på Gamla Ullevi. Placeringarna är också jätteviktiga, säger tränaren Alf Westerberg.

FAKTA

Läget i IFK Göteborg

Matchtrupp: Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Kristopher Da Graca, Thomas Rogne, David Boo Wiklander, Billy Nordström, Jake Weisbrod, Erik Gunnarsson, Martin Smedberg-Dalence, Mix Diskerud, Adil Titi, Sören Rieks, Patrik Karlsson Lagemyr, Sebastian Ohlsson, Tobias Hysén, Mikael Boman, Elias Omarsson

Trolig startelva: Dahlberg - Salomonsson, Rogne, Boo Wiklander, Nordström - Ohlsson, Rieks, Diskerud, Karlsson Lagemyr - Hysén, Boman

Saknas: Vajebah Sakor (avstängd), Sebastian Eriksson (avstängd), Sam Adekugbe (avstängd) och August Erlingmark (skadad)

Publicerad 2017-11-05 kl 08:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons