Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lantz vill införa nytt spelsätt - då blir Batanero nyckel: "Klasspelare"

Allsvenskan

Nominerad till årets mittfältare i allsvenskan så sent som 2018.
Nu är David Batanero klar för nykomlingen Mjällby.
- Det är ju en klasspelare, säger tränaren Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under tisdagen presenterade Mjällby ett meriterat nyförvärv. Den allsvenska nykomlingen plockar in David Batanero, som man skrivit ett kontrakt med över 2020. Spanjoren kommer närmast från Gif Sundsvall, vilka ramlade ner i superettan i fjol.

31-åringen blev 2018 nominerad till årets mittfältare i allsvenskan, på galan Allsvenskans stora pris, och han har under sina år i Sverige ryktats till klubbar som IFK Göteborg, AIK och Djurgården. Nu har han alltså hamnat i Blekinge.

- Vi har jobbat på det här ett tag. Det är skönt att det blivit klart. Det här är lite av det vi försökt få in, en bolltrygg och fin passningsspelare som kan sätta de andra offensiva spelarna i spel. Det är det som vi ville få in med tanke på vårt spelsätt, säger Mjällbys nye tränare Marcus Lantz.

Annons

Lantz är glad över att få in en etablerad spelare i truppen.

- Det är det vi har sökt också, en spelare som har lite rutin och erfarenhet. Vi har många spelare som inte spelat några matcher i allsvenskan. För vår del var det här viktigt att få in.

- Det är ju en klasspelare i sitt passningsspel och det är en bolltrygg spelare som vill vara med och spela. Så som vi vill spela 2020 passar han bra in i vår profil. När den här möjligheten dök upp var det ett önskemål (till klubben) att få in honom.

Den nya tränarduon Lantz och Christian Järdler (assisterande tränare) jobbar på att inför ett nytt spelsätt i Mjällby och i det arbetet är det alltså tänkt att Batanero ska bli viktig.

- Det är mycket nytt. Vi jobbar på ett lite nytt sätt att spela för Mjällby. Det är ett lite nytt sätt att ta sig framåt, med passningsspelare, som är annorlunda jämfört med hur de spelade förra året. Men spelarna har jobbat på bra och det här kommer ta tid. Det kommer inte sätta sig direkt. Men vi har fått en lovande start. Spelarna är med på och ställer upp på våra idéer.

Annons

- Vi ska inte ta bort det som laget gjort bra tidigare. Mjällby är alltid ett lag som jobbar oerhört hårt. Sen vet jag att man gjorde få mål förra året (44) och vann väl 13 matcher med uddamålet. Jag tror vi måste bli skarpare i vårt eget spel. För nu spelar laget en division upp. Där behöver vi jobba en hel del, men det har vi tid för.

I vinter har Mjällby plockat in en annan central mittfältare, som möjligtvis kan bli en "lekkamrat" till Batanero. Det rör sig om Besard Sabovic. 22-åringen lyckades inte slå sig in hos Djurgården och var förra året utlånad till Dalkurd i superettan.

- Han är en fantastisk spelare. Han har en fantastisk teknik och en bra spelförståelse, berömmer Lantz. 

Tränaren berättar vidare att Mjällby vill ha in en mittback till innan säsongen drar igång.

- Vi hoppas ha gjort klart med någon innan vi åker på vårt träningsläger på söndag. Men det är inte säkert att vi hinner till dess.

Annons
Publicerad 2020-02-05 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto