Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lawan efter historiska matchen: "Var surrealistiskt"

Allsvenskan

SOLNA. Under måndagen spelade Dalkurd sin första allsvenska match någonsin.
Rawez Lawan ledde ut sitt lag inför 30 334 åskådare på Friends Arena.
- Det var lite surrealistiskt, säger Lawan till Fotbollskanalen.

2:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

2005 spelade Dalkurd FF sin första seriematch - i division 6. Under måndagen gjorde man allsvensk debut, mot AIK inför 30 334 åskådare på Friends Arena.

- Det var lite surrealistiskt. Att stå här med Dalkurd och med flaggan på bröstet… Jag har försökt att bara vara i nuet, det här är stort för oss. Vi kan tjata om att det är stort, men det är stort för mig i alla fall. Vi är några kurder i laget och det är stort för oss. Vi har släktingar som går igenom misär och så kan vi sprida lite glädje genom en rund boll. Det är så stort för oss, säger lagkaptenen Rawez Lawan.

Tusentalet Dalkurd-supportrar stöttade sitt lag på Friends Arena.

ANNONS

- Det var många supportrar på plats. Det var skitfett. AIK:s fans var helt underbara också, så det var bra stämning.

Matchen förlorade Dalkurd dock med 2-0.

- Jag tycker inte att vi ska skämmas någonstans. Jag är faktiskt besviken över resultatet, för de gjorde 1-0 när vi hade ett bra momentum. Det irriterar mig enormt. Andra målet är vad det är, det kom när vi forcerade. Prestationen var bra men jag är besviken över resultatet.

- Det här var första gången många av våra spelare spelade inför 30 000 åskådare, det är första gången många av våra spelare är på nationalarenan, det är första gången vi är i allsvenskan. Vi måste testa oss fram och jag tycker vi är på rätt väg. Det var de små detaljerna som skiljde i den här matchen.

Lawan fortsätter:

ANNONS

- Jag är partisk men jag tycker att vi var bättre. Skillnaden är hur vi spelade i straffområdena. De gjorde mål och vi gjorde inte det.

Publicerad 2018-04-03 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto