Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindgren blir tränare - imponeras av Rydström: "Kalmar har charmat alla"

Allsvenskan 2022-01-10 kl 21:44

Rasmus Lindgren har lagt skorna på hyllan.
Nu blir han tränare i Häckens P19-lag. 
- Jag ser fram emot att utvecklas mycket, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Häckens lagkapten Rasmus Lindgren, 37, har avslutat spelarkarriären och nu står det klart att han fortsätter i klubben som tränare.

- Jag kommer att vara assisterande i P19 och sedan vara med på U21-matcher. Vid behov kommer jag också att vara tillgänglig för A-laget om man känner att det behövs, säger Lindgren till Fotbollskanalen.

Kontraktet är på ett år. Och han ser fram emot att lära sig saker.

- Det känns som att det kommer vara väldigt utvecklande. Det är det som är det viktigaste nu. Samtidigt som jag vill bidra med det jag kan så ska man utveckla sig själv eftersom man är helt grön i att vara tränare och ledare, säger han.

ANNONS

Som 18-åring lämnade Rasmus Lindgren Landskrona och flyttade till Amsterdam för att spela för Ajax. Där och då tog en internationell karriär fart och när han återvände till svensk fotboll som 31-åring så hade han tagit ligaguld med Ajax och Red Bull Salzburg, och också cupguld för båda klubbarna och även för Groningen.

Nu är det alltså första gången på många år som han inte ska dra igång en försäsong som spelare.

- Det är speciellt. Det är inte jobbigt och inget jag går och grubblar över. Jag har förberett mig bra inför det här. Men det är klart att när A-laget drar igång nu så blir det lite speciellt att inte vara med.

Nu du blir tränare, tar du med dig något från någon tränare som du själv hade som spelare?
- Man tar ju med sig grejer från tränare man haft såklart. Men jag är ganska färsk i minnet på det sättet. Jag tar kanske inte med mig så mycket från en tränare som jag hade för typ 15 år sedan, fotbollen har förändrats så mycket. Då tar man väl med sig mest från de senaste sex-sju åren. Men när det gäller ledarskapsbitar så kan jag ju ta från sådana som jag hade från typ 15 år sedan. Men jag tar nog med mig lite från de flesta jag har haft.

ANNONS

Vad för tränare och lag inspireras du av?
- I dag ser man ju flera lag, både i allsvenskan och utomlands, som vill kontrollera matcher och ha en egen identitet. Det är något man vill själv och inspireras av.

Någon speciell som du tänker på?
- Det är många, men här i Sverige så har Kalmar charmat alla, även Sirius när Rydström var där. Där ser man hur mycket man kan påverka som tränare. Kul att se att en tränare kan påverka så mycket och få in ett tänk hos spelarna. Man vill ju kunna föra över det man själv vill till spelarna och spela så som man själv vill.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto