Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linnér bryter tystnaden om Sundsvall-avskedet: "Dåligt samvete mot Gif Sundsvall som klubb"

Allsvenskan

Oscar Linnér lämnade i veckan Gif Sundsvall. 
Nu bryter den 25-årige målvakten tystnaden om avskedet.
- Jag har mest dåligt samvete mot Gif Sundsvall som klubb, säger han till Aftonbladet

Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall meddelade under tisdagskvällen att Oscar Linnér, 25, lämnar föreningen. Norrlandslagets bekräftelse kom två dagar efter "Giffarnas" premiärförlust mot IK Sirius, då Linnér satt på bänken och sedan uttryckte missnöje med bänkningen. 

- Det känns jävligt tråkigt. Jag är här för att spela, inte sitta på bänken. När jag inte har fått spela i Bundesliga är det för att jag har suttit på bänken bakom en av Europas bästa målvakter. Då har jag känt att det finns en logik i att jag inte spelar. Då har det varit lättare att acceptera. Det här är väldigt svårt att acceptera, om jag ska vara ärlig, sa han till Sundsvalls Tidning då. 

ANNONS

Linnér har under senaste dagarna inte uttalat sig i media, men väljer nu att bryta tystnaden i en intervju med Aftonbladet.

25-åringen, som varit andremålvakt i tyska Arminia Bielefeld och i italienska Brescia senaste åren, berättar inledningsvis att han kom till Sundsvall med tron och förväntningarna att han skulle få vara förstemålvakt direkt. 

När Linnér sedan kom till "Giffarna" och såg konkurrenten Andreas Andersson i träning förstod han tidigt att Andersson skulle få vara förstemålvakt. Därmed förstod han också att han skulle hamna i samma situation igen som i Tyskland och i Italien. 

- Nu får jag slå ur underläge igen som jag gjort de senaste två åren utan att komma någon vart. Det var inte det jag sökte. Jag blir knockad en tredje gång och då är man i ett utsatt läge i sin karriär. Även om jag insåg det här tidigt så var det först när jag satt där på bänken i premiären som det blev verkligt för mig, säger Linnér till Aftonbladet

ANNONS

Linnér menar vidare att all frustration, som han burit på under två års tid utomlands, bubblade upp i den mixade zonen, vilket resulterade i utspelet efter Sirius-matchen. Han tycker att han uttryckt sig på ett "odiplomatiskt sätt" som han ångrar, men han är tydlig med att han inte ville "förminska Sundsvall som klubb eller Andreas Andersson som målvaktskollega". Han tycker därför att det blivit lite uppförstorat. 

Linnér berättar vidare att han mår bra, men att han har dåligt samvete gentemot "Giffarna". 

- Jag har mest dåligt samvete mot Gif Sundsvall som klubb. Att de fått utstå den här situationen som uppstått. Att det kan ha skadat klubben. Det är det som känns jobbigt.

Linnér har fortfarande kontrakt med Arminia Bielefeld till sommaren 2023. Till Aftonbladet säger han att han kommer prata ihop sig med klubben framöver.

ANNONS

Bielefelds presschef Daniel Mucha bekräftade även tidigare under onsdagen att klubben ser över målvaktens situation. 

"Först och främst ska vi få en överblick över situationen och prata med alla inblandade", skrev Mucha i ett mejl till Fotbollskanalen. 

Publicerad 2022-04-06 kl 21:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto