Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Linnér efter AIK:s blytunga seger: "Vore oärligt att inte svara ja på den frågan"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Östersunds möte med AIK.

ÖSTERSUND. Efter segern mot ÖFK kan AIK säkra SM-guldet på söndag.
Och tanken på vad som möjligtvis väntar kittlar Oscar Linnér.
- Vore oärligt att inte svara ja på den frågan, säger keepern.

AIK:s tränare Rikard Norling var berörd efter torsdagens 2-1-seger mot Östersund och sa bland annat:

- Det är bara att ta av sig hatten, ytterrocken och ställa sig naken framför spelarna. Så mycket vill man ta av sig för deras insats.

Efter slutsignalen samlade han sina spelare i omklädningsrummet, där alla i truppen höll om varandra och pratade igenom läget.

- Det är ju klart att det var en speciell matchbild och vi plockade fram mer hjärta och själ än vad vi gjort tidigare. När vi gör det är det säkert så att han som huvudtränare blir stolt över oss spelare, att vi gjorde det där lilla extra och visade passion, säger målvakten Oscar Linnér.

Keepern är fullt medveten om att AIK nu kan säkra SM-guldet hemma mot Gif Sundsvall på söndag. En seger och de svartgula kan lyfta Lennart Johanssons Pokal. 

- Men vi som spelare måste se det som en fotbollsmatch, som är 90 minuter lång. Vi ska spela på samma sätt som vi gjort under hela säsongen. Sen får vi överlåta hajpen och allt runt omkring till våra supportrar. Det är för tidigt för oss att börja tänka i de banorna. Vi måste göra det hela vägen sportsligt och sen överlämnar vi återigen hajpen tills vidare.

På frågan om det inte kittlar att föreställa sig vad som kan vänta säger han dock:

- Det vore ju oärligt att inte svara ja på den frågan. Men vi gör allt vi kan för att hantera den här situationen på ett proffsigt sätt och inte låta känslorna ta över. För vi kommer ha lång tid på oss efter säsongen att låta känslorna flöda. Förhoppningsvis är det positiva känslor då, säger Linnér.

När Kristoffer Olsson ombeds beskriva sina känslor kring situationen börjar mittfältaren dra på smilbanden.

- Det är klart att vi har en match mot Sundsvall på söndag som innebär att om vi vinner så tar vi hem guldet. Vi har ett jävligt bra läge, säger Olsson.

Du är nära att spricka upp i ett leende?
- Så är det. Nu ska vi se möjligheten i det som väntar. Vi ska gå in med den känslan.

Bara på några timmar efter slutsignalen i Östersund lyckades AIK sälja tusentals biljetter till matchen mot Sundsvall. Fler än 37 000 biljetter är sålda.

- Jag hoppas att alla kommer. För nu har vi ett riktigt bra läge att fixa det här hemma, framför våra supportrar. De var fantastiska här i Östersund. Att de kommer hit och kör på under hela matchen... alltså, de ger oss väldigt mycket. Det är helt sjukt mycket. De ger oss det där sista lilla extra och därför hoppas jag att det kommer så många som möjligt på söndag. Jag hoppas att alla mobiliserar och kommer till matchen på söndag, säger forwarden Tarik Elyounoussi.

Publicerad 2018-11-02 kl 08:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons