POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ljunggren hade inte velat fortsätta: "Nej - det här är bästa alternativet"

Foto: Bildbyrån.

Robert Falck föreslås bli ny ordförande i AIK.
Nuvarande ordföranden Eric Ljunggren hade inte velat fortsätta.
”Nej, i nuläget är det här det bästa alternativet”, skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

Den 5 mars håller AIK FF årsmöte. På tisdagen presenterade valberedningen det förslag till styrelse man kommit fram till – och i förslaget framgår att man 2019 vill se Robert Falck, inte Eric Ljunggren, som ordförande.

Eric Ljunggren föreslås däremot få en plats som ledamot, precis som Per Bystedt som nu är ordförande i aktiebolaget.

I ett sms till Fotbollskanalen skriver Ljunggren att han tror att Falck har rätt egenskaper för att lyckas.

”2018 handlade om att skapa ett lugn i AIK, om att arbeta för en förbättrad arbetsmiljö och om att arbeta för att skapa ett AIK Fotboll där alla resurser optimeras och samordnas. Ett år efter förra årsmötet kan jag konstatera att AIK Fotboll mår bättre än på mycket länge, på plan, på läktarna, på kontoret. I år kommer fokus att ligga till stor del på arenafrågan och träningsfaciliteter för flickor, pojkar och representationslag. Robert Falck är, med sin bakgrund inom stadsbyggnad och politik, perfekt att leda det arbetet”, skriver Ljunggren.

På frågan om han hade velat fortsätta som ordförande skriver han:

”Nej, i nuläget är det här det bästa alternativet. Kontinuitet i styrelserummet är en nyckel för att AIK ska fortsätta växa, ekonomiskt såväl som sportsligt. Jag är därför föreslagen som ledamot, vilket jag tackat ja till. Jag finns tillgänglig för AIK där AIK bäst behöver mig.”

Värt att notera är att Ljunggren, i en intervju med Fotbollskanalen i september i fjol, sa att han var inställd på att fortsätta som ordförande en längre period.

- Jag mår fantastiskt bra i min roll, men jag hoppas må ännu bättre om några år. Det blir allt tydligare för mig att det här inte är ett kort uppdrag. Om man ska lyckas åstadkomma förändring och göra något som man kan vara stolt över, så krävs det tid. Styrelsearbetet handlar inte om kortsiktiga resultat, utan om att ha visioner och att jobba långsiktigt. Tillsammans med personalen ska vi bygga upp ett AIK som är i bättre skick om fem-tio år än vad det är i dag, sa Ljunggren då.

Du skriver att du inte velat fortsätta som ordförande, varför? Du har tidigare sagt att du inte sett det som "ett kort uppdrag".
"Jag har sagt att jag fortsätter om förutsättningarna är rätt. Nu var de inte det. Mitt engagemang i AIK är långsiktigt och jag fortsätter arbetet i styrelsen, förutsatt att medlemmarna väljer att gå på valberedningens förslag."

Frågan om han av valberedningen tillfrågats att fortsätta lämnar Ljunggren obesvarad.

Vad gäller rapporterna om gnissel och olika åsikter i och mellan de båda styrelserna skriver Ljunggren:

”Jag tycker att styrelsearbetet under 2018 under omständigheterna fungerat mycket väl, men har hela tiden varit tydlig med att jag tycker att en speglad styrelse med en gemensam ordförande är det sammantaget bästa alternativet för AIK, även om jag kan se fördelar även med alternativen. Att kräva att Jens T Andersson och hans personal ska arbeta för ett gemensamt AIK Fotboll med en gemensam, övergripande vision och strategi, samtidigt som de förväntas rapportera till två styrelser och två ordföranden, är i mina ögon inte optimalt.”

FAKTA

Valberedningens förslag till ny AIK-styrelse

Till ordförande - Robert Falck
Till ledamot - Eric Ljunggren för en tid om 2 år
Till ledamot - Per Bystedt, för en tid om 1 år
Till ledamot - Jonas Svanberg, för en tid om 2 år
Till ledamot - Faje Gani för en tid om 2 år
Till ledamot - Anders Appell för en tid om 2 år
Till ledamot - Tomas Franzén, för en tid om 2 år
Till ledamot - Patrick Englund, för en tid om 1 år
Till suppleant - Nazanin Vaseghpanah, för en tid om 1 år

Förutom dessa är Helena Roxtorp, Marianne Bogle och Joen Averstad sedan tidigare valda till årsmötet 2020.

Källa: AIK Fotboll

Publicerad 2019-02-19 kl 20:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå