Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Löfgren lämnade Dif efter omtalade intervjun: "Behandlingen var inte okej"

Allsvenskan

GRIMSTA. Jesper Löfgren känner att han blev uthängd av sin tränare Thomas Lagerlöf.
Det gjorde att mittbacken ville bort, och två veckor senare lånades han ut till BP.
För första gången berättar han om turbulensen.
- Det är klart att behandlingen inte var okej, säger Löfgren.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Djurgården-Sandviken i svenska cupen.

Efter att ha varit en viktig spelare och gjort 15 allsvenska starter i Djurgården den här säsongen så var det nog en del som höjde på ögonbrynen när Jesper Löfgren på sista dagen av sommarens transferfönster lånades ut till Brommapojkarna.

Fotbollskanalen åkte till Grimsta för att ta reda på varför mittbacken valde att gå på lån från ett allsvenskt topplag till att kämpa för ett nytt kontrakt med BP?

- Just nu är det här det bästa för min karriär. Jag har spelat mycket i Djurgården och gjort det bra, men sedan var BP väldigt intresserade och såg mig som en viktig spelare, och man spelar på ett sätt som är väldigt utvecklande, och då kände jag att det här är det bästa för mig just nu, säger han.

Annons

Vi backar bandet två minuter. Innan intervjun börjar så ropar Löfgren:

- Bra intervju du gjorde senast.

Den som han syftar på är när han var i Djurgården och precis hade blivit petad från startelvan. Då var Fotbollskanalen på plats på träningsanläggningen på Kaknäs och frågade Thomas Lagerlöf om förändringen elvan. Tränaren svarade att laget hade släppt in billiga mål mot Luzern och Elfsborg och att Löfgren verkligen var inblandad i det.

Mittbacken hade själv inte hade fått någon förklaring till varför han plötsligt hamnat utanför startelvan. Så när han via media fick höra kritiken från sin tränare så blev han förvånad och besviken.

Två veckor senare lämnade han klubben.

Nu berättar Löfgren att det här gjorde att han ville bort från Djurgården.

- Jag reagerade över att det där var något som jag inte hade hört innan. Jag fick flera ursäkter. Han sa också att det som stod i intervjun inte stämde, att de insläppta målen inte var mitt fel. Han visste inte varför han hade sagt det utan la sig platt och bad om ursäkt, säger Löfgren och fortsätter:

Annons

- Bosse (Andersson, sportchef) blev inkopplad och ringde mig. Sedan fick jag en ursäkt personligen och en till inför hela laget. Han sa att man inte gör så mot en spelare, och så sa han också att det inte stämde, för vi hade kollat på matchen och att målen var mitt fel var inget som vi hade haft uppe. Så han bad om ursäkt för det också. Så som det kom ut var ju inte sanningen. Därför var det förvånande när jag hörde det. Men jag har fått en ursäkt.

Accepterar du ursäkten?
- Ja, alla kan göra fel. Känner man att ursäkten är uppriktig så är det klart att man måste kunna ta den och gå vidare. Alla kan göra fel och det viktiga är väl vad man gör efter att man har gjort fel.

Hur blev förtroendet från dig till din tränare?
- Det är klart att det blev skadat efter en sådan grej. Det är klart att det inte är kul. Man vill ju känna ett förtroende från sin tränare för att kunna utvecklas, annars är det svårt att prestera och att få ut max, och också att kunna komma till träningen och hela tiden känna att man kan få ut något av det. Det är viktigt att känna det.

Annons

Löfgren har inga problem med att han hamnade på bänken. Det är efterspelet som stör honom.

- Petningen i sig kommer alla att ha olika åsikter om, men det är klart att behandlingen inte var okej. Så var det ju. Att man är in och ut i en startelva, det tror jag händer alla spelare, men behandlingen var inte okej och det har jag fått både en och två ursäkter för, säger han.

Att du två veckor senare lämnade Djurgården och gick på lån till BP - hade det med det här skadade förtroendet att göra?
- Ja, jag kände att jag var tvungen att vara i en miljö där jag känner en glädje varje dag jag kommer ut till träning, och att jag känner att jag utvecklas och att jag har en tränare som vill utveckla mig. Det var det som var grejen, och som är grejen.

Hur har det blivit?
- Jag tycker att det har blivit jättebra. Mitt första samtal med tränarna Olof (Mellberg) och Andreas (Engelmark) var jättebra. Det är verkligen hungriga tränare som vill utveckla spelare och utveckla laget. Det har verkligen varit över förväntan hur båda är som ledare och också på planen.

Annons

Lånet med Brommapojkarna sträcker sig säsongen ut. Sedan har Löfgren ett år kvar på kontraktet med Djurgården.

- Jag tänker inte så mycket på det nu. Vi får se vad som har hänt i Djurgården när jag kommer tillbaka.

Ser du dig själv kunna spela där om tränarna är kvar?
- Det får jag ta då. Jag vill ju spela i en miljö där jag känner mig uppskattad och känner att jag får en ärlig chans. Vi får se var det kan vara.

Hur har det varit att ha lämnat ett allsvenskt topplag där du också har spelat i Europa till att nu försöka hålla kvar ett lag?
- Det är klart att det är annorlunda, men det är också utvecklande. Jag får ta ett större ansvar. Det är ganska mycket som är annorlunda här och det kan vara utvecklande. Även fast vi inte är med i toppen så tror jag att sättet vi spelar på kommer att utveckla mig, vilket kommer göra att jag blir en bättre spelare sedan när jag kommer tillbaka till Djurgården.

Annons

- Båda tränarna här är ambitiösa och hungriga och vill driva en utveckling, både för oss spelare som individer och att laget ska ta kliv och hela tiden bli bättre. Det är väldigt bra tränare.

Med sju omgångar kvar ligger BP tolva och har bara tre poäng ner till Sirius på kvalplats och Degerfors på nedflyttning. Så det är viktiga matcher hela tiden. Och om en månad kommer en match med extra allt för Jesper Löfgren. Då möter han Djurgården.

- Haha, jag ska spela den och ser fram emot den. Det gäller att vara professionell. Jag kommer ju veta mycket om deras spelare. Men det kanske blir lite mer speciellt innan matchen, lite snack och så. Men när man väl spelar så blir det som en träning, man har ju mött alla spelare i Djurgården på träning, säger han.

Publicerad 2023-09-21 kl 14:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto