Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Magyar om tuffa inledningen - och orden till Kahl: "Det är tråkigt"

Allsvenskan

Hammarby har fyra poäng efter fyra matcher i allsvenskan. 
Samtidigt har Richard Magyar fått ont om speltid så här långt.
- Jag är varken nöjd med min speltid eller mina prestationer, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Hammarby har i år fått en tuff inledning på säsongen. Bajen är visserligen i final i svenska cupen, men har "bara" samlat ihop fyra poäng efter fyra matcher i allsvenskan.

Mittbacken Richard Magyar, 30, har hittills fått ont om speltid. Magyar gjorde två starter och ett inhopp i gruppspelet i svenska cupen, där han fick rött kort mot AIK, och har sedan dess gjort en start och ett inhopp på de fyra första matcherna i allsvenskan.

- Jag är varken nöjd med min speltid eller mina prestationer och kanske framför allt i cupen, då jag fick rött kort (mot AIK), säger han till Fotbollskanalen.

Magyar blev utvisad, i den 64:e minuten, efter en tuff tackling mot Eric Kahl i derbyt, som Bajen i slutändan vann med 3-2. Sedan dess har han bett den unge vänsterbacken om ursäkt. Kahl har inte spelat sedan tacklingen och förväntas vara tillbaka efter EM-uppehållet.

ANNONS

- Jag skrev till honom och förklarade att det verkligen inte var min intention att skada honom. Det är tråkigt att han har varit borta för den skadan, och jag önskar såklart ingen att vara skadad. Det är tråkigt, säger han.

Hur var Kahls respons?
- Jag tror att han blev glad.

Är det vanligt bland spelare att höra av sig efter liknande situationer?
- Det vet jag inte. Jag tror inte det, men när det handlar om skador och liknande så… Det har inte hänt mig någon gång innan, så jag har inte varit i den situationen, men det kändes rätt. Lagrivaliteter är väl en sak, men vi är båda fotbollsspelare och jag önskar honom allt gott som person.

Magyar menar vidare att Bajen inte är nöjt med sin inledning av säsongen och att laget nu vill vända trenden mot Sirius på lördag på Tele2 Arena. 

- Vi som lag är hungriga, vill ta tre poäng och spela bättre än vad vi gjort. Det är fullt fokus på den matchen. Sirius är ett spelskickligt och bra lag. Det finns inte några enkla matcher i allsvenskan och som inför alla matcher måste vi gå ut hundra procent och vara samspelta, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Det är väl ingen hemlighet att vi inte är nöjda med vår poängskörd hittills. Det är synd, men alla säsonger är långa och alla lag har sina svackor. Vi hoppas att vi har vår nu i början och kan justera grejerna som behövs, så att vi kan komma upp i vår nivå lite bättre.

Vad är viktigt för att ta sig ur en svacka?
- Det är framför allt att alla är på samma plan och det kräver diskussion, vilket är något som vi absolut har. Det är väldigt individuellt för laget och hur man spelar och liknande.

Nyligen upgpav Expressen att Magyar ser ut att lämna Bajen i förtid eller vid avtalets slut sommaren 2022, då han inte kommer att bli erbjuden ett nytt kontrakt. Magyar har i sin tur inte så mycket att säga om det. 

- Det är inget jag har hört och som jag förstått det har ingen uttalat sig om det. Jag tänker inte så mycket på det. Det är bara ett rykte än så länge, säger han.

ANNONS

Magyar fortsätter:

- Alla funderar väl på framtiden, men jag gör inte det just nu. Det är ett år kvar och det känns konstigt, både som klubb och för egen del att ha bestämt sig ett år framåt. Det kan hända väldigt mycket.

Bajen-backen har under senaste tiden även haft en del att göra utanför planen. 30-åringen, som tidigare öppnat upp sig om sin kamp om psykisk ohälsa, har skrivit en bok om ämnet, "Allt ingen sa". Han hoppas genom den kunna hjälpa andra.

När Fotbollskanalen tidigare i veckan pratade med Örebro SK:s Martin Broberg, som mått dåligt mentalt den senaste tiden, sa han att han inspirerats av Magyar och att han vill läsa Magyars bok. Magyar blir glad över att höra om det, men lider också med Broberg.

- Det är såklart jättekul att höra, men det är samtidigt tråkigt att höra om Martin och jag hoppas att han får den hjälpen, som han behöver. Det känns såklart bra att inspirera andra och förhoppningsvis bidra till att andra får en lite kortare resa med att de vet var de ska vända sig och helt enkelt få den hjälpen de behöver, säger Magyar.

ANNONS

Det är väl det som är tanken med boken också?
- Det är hela anledningen till att boken finns såklart och generellt sett att folk börjar intressera sig och prata mer öppet om de här frågorna och att klimatet kring det hela blir lättare. Det gör det också lättare för folk att få reda på det och att man faktiskt kan ta tag i det tidigare.

Vad har du fått för respons på boken?
- Det har varit väldigt bra och fint, men sedan har det aldrig varit målet, även om det är kul att folk tycker att det är ett bra initiativ. Jag hoppas verkligen att den når ut till de som behöver läsa den och de unga som behöver den, men som kanske inte köper den och hittar något i den som hjälper dem att ta sig igenom livet eller navigera sig igenom en situation lite enklare och bättre.

Publicerad 2021-05-08 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto