Malmö FF avslutade på topp - körde över ÖFK i slutomgången

Säkrat guld var inget som stoppade Malmö FF mot Östersunds FK.
Matchen slutade 4-0 efter fyra mål på 29 minuter i den första halvleken.
- Jag är bara jävligt glad - lyckligt lottad, säger Behrang Safari som gjorde sin sista match i karriären till Dplay.

I den allsvenska slutomgång tar mästaren MFF emot ÖFK, som å sin sida redan har säkrat det allsvenska kontraktet inför 2021.

Det skulle inte hindra Malmö från att sätta gasen i botten direkt. Efter bara sex minuter fick MFF en indirekt frispark, och den tog Anders Christiansen hand om. Mittfältaren dunkade upp bollen via ribban och in. 1-0.

Två minuter senare kom även 2-0, då Anel Ahmedhodzic skarvade vidare en ett inkast som Isaac Kiese Thelin kunde peta in vid den bortre stolpen.

Malmö fortsatte att ösa på, och efter Ola Toivonens skott som tog på hand i straffområdet fick de straff. Då var Christiansen säker från elva meter och satte sitt andra mål i matchen. 4-0 kom bara sex minuter senare. Högerbacken Eric Larsson stormade in i straffområdet och kunde på pass från Søren Rieks sätta 4-0 med vänstern.

Flera mål hann inte MFF med i den första halvleken, som alltså slutade 4-0. Och det gjorde även matchen, eftersom det inte blev några mål i den andra halvleken.

Malmö har som sagt redan säkrat guldet, och i och med 4-0-vinsten mot Östersund slutar MFF på 60 poäng. 17 vinster, nio oavgjorda och fyra förluster. ÖFK slutade på 13:e plats.

- Det har varit fint, jag har njutit varje sekund. Jag är bara jävligt glad - lyckligt lottad. Känns som jag slutit cirkeln, och min tid som fotbollsspelare har varit fantastisk, säger Behrang Safari, som gjorde sin sista match i karriären, till Dplay.

Malmö: Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Knudsen - Traustason, Christiansen, Rakip, Rieks - Toivonen, Thelin.

Östersund: Keita - Mukibi, Isherwood, Sonko Sundberg - Mensiro, Ssewankambo, Colkett, Outtara - Hörberg, Turgott, Bellman.