Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö FF: ”Vi ser hellre ett sportsligt avgörande”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF fick segern mot IFK Göteborg. Att tolka regelverket annorlunda går inte, enligt Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.
- Vi håller här med domaren och disciplinnämnden, säger han till Fotbollskanalen.

Idag tilldömdes Malmö FF seger med 3-0 mot IFK Göteborg. Detta efter den avbrutna matchen den 27:e april, där en IFK Göteborg-supporter kastat in ett knallskott i närheten av Malmö FF-spelaren Tobias Sana och den assisterande domaren.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén tycker att beslutet är korrekt.

- Det är disciplinnämnden som tar beslutet och vi har sagt att vi accepterar oavsett vilket beslut det blir, men vi håller här med domaren och disciplinnämnden.

- Vi har varit med om liknande situationer tidigare och då har det också varit det här regelverket, så vi är medvetna om vad som gäller. Sedan kan vi sträcka oss ytterligare så att vi vill att det sportsligt ska avgöras, kolla på från fall till fall, men vi har hellre ett sportsligt avgörande.

Anser du regelverket vara korrekt? Man kan argumentera för att det är väldigt svårt för klubbarna att ha kontroll över samtliga individer.
- Det är helt rätt, men samtidigt finns det ett regelverk, precis som i resten av samhället, och IFK Göteborg måste följa alla regelverk som gäller. Vi kan hantera säkerheten som förväntas av oss, men vi vet också att det är svårt att visitera och hitta alla bangers och pyroteknik.

- Samtidigt vill vi ha säkra och trygga arrangemang. De individer som använder bangers måste fundera på alla runt omkring. Känner man sig trygg? Det måste vara huvudmålet. Det ligger ansvar på varje individuell åskådare, precis som alla andra aktörer under matcher.

På frågan om Malmö FF:s säkerhetstänk har blivit förändrat efter matchen säger Carlnén att han har svårt att se vad som kan förändras.

- Vi gör allt som vi kan göra, vi håller en oerhört hög nivå. Vi har en intensiv dialog med de supportergrupperingar som tidigare har använt pyroteknik och bangers. Jag skulle säga att vi gör vad vi kan, men vi kan inte höja säkerheten ännu mer utan att göra stora förändringar.  

Läs mer om IFK Göteborgs syn på beslutet HÄR.

Publicerad 2016-05-05 kl 12:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons