POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Officiellt: Rasmus Bengtsson klar för MFF

Foto: MFF.se

Fotbollskanalen.se har rapporterat om jakten på Rasmus Bengtsson under hela vintern. Nu är allting på plats. Den 28-årige mittbacken presenteras officiellt på skåningarnas hemsida.

Med ett förflutet som knatte i den himmelsblå klubben  blir det nu en barndomsdröm som uppfylls för den landslagsmeriterade försvararens del. Före sin seniordebut valde Bengtsson att skriva på för Trelleborg, och det var via det laget han sedermera slog sig in i U21-landslaget och inledde en utlandskarriär som senast förde honom till Holland och Twente.

- Självklart är det positivt att komma hem och ha familj och vänner ännu närmre, men det viktigaste för mig är att jag får spela i Malmö FF igen. Det fanns andra klubbar som var intresserade av mig, men det växte fram mer och mer att jag ville komma hem och spela i MFF. Det är något som jag aldrig riktigt fått göra på seniornivå, säger Bengtsson till MFF.se.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson är nöjd med detta, sitt sjätte nyförvärv för året.

 Vi är mycket glada över att få tillbaka en gammal MFF:are med spetskvaliteter och med flera år kvar på hög nivå. Rasmus Bengtsson är en huvudstark och spelskicklig mittback med stor erfarenhet som blir ett värdefullt tillskott till laget, säger Andersson.

Själv tror Bengtsson att han i kraft av sin rutin kan bli viktig för den talangfulla, men unga trupp han nu ansluter till.

-  Jag har varit lagkapten i Twente och tagit en stor roll och jag hoppas kunna bygga vidare på det i Malmö FF och bidra med så mycket som möjligt. Både på plan, men även utanför, säger han.

Hur mycket har du sett MFF de senaste åren?
- Jag kan laget ganska bra. Jag har följt MFF och Allsvenskan så gott jag kunnat och jag vet att MFF är ett bra lag med väldigt duktiga spelare. Det ska bli intressant att slå sig in i laget och gå mot nya framgångar.

Publicerad 2015-03-25 kl 17:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå