Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
30v

Mårtensson sågar domen och Al-Hakim: "Har baktalat mig i tv"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Al-Hakim motivera utvisningen på Mårtensson.

Mohammed Al-Hakim uppgav att Johan Mårtensson knuffat en assisterande.
Efter beskedet om tre matchers avstängning rasar nu ÖSK-spelaren.
- Al-Hakim borde ringa mig och be om ursäkt för att han baktalar mig i tv, säger Mårtensson till NA.

På fredagen lämnade Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beskedet kring Kennedy Igboananike och Johan Mårtensson, som båda visades ut i förlustmötet med Hammarby.

Igboananikes avstängning stannade vid den automatiska avstängning som han avtjänade mot Örebro. För Johan Mårtenssons del väntar dock ytterligare två matchers avstängning.

- Det är för att han yttrat sig på ett olämpligt sätt gentemot domare och då blir det så här. Då är normalstraffet att man får påbackning ytterligare två matcher, sa nämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen tidigare under fredagen.

SvFF tog dock inte i beaktande att Mårtensson skulle ha knuffat en assisterande domare (”Vi har gått på det verbala”), vilket Al-Hakim sa efter matchen i en intervju med C More.

- Efter slutsignal går han fram till min assisterande domare och använder ett olämpligt språk mot honom, men även med fysisk kontakt och knuffar till honom för att jag antar att han inte är nöjd med vissa domslut. Då får jag information i örat att han har begått en förseelse och också ska visas ut, sa Al-Hakim till C More efter matchen.

Johan Mårtensson är allt annat än nöjd med vare sig Al-Hakim eller med disciplinnämnden. I en kommentar till NA går han till hård attack.

- Jag tycker att det är helt horribelt. Al-Hakim borde ringa mig och be om ursäkt för att han baktalar mig i tv, att säga att jag knuffar en domare fast vi har tydliga bevis på att jag inte gör det. Det tycker jag är så jävla skamligt och dåligt att det finns inte, säger Mårtensson till tidningen.

- De tar avstängningen på det verbala och ska de gå på vad jag säger så är det tio spelare per match som borde få tre matchers avstängning.

På frågan om vad han sa till domaren ifråga vill inte Mårtensson gå in på det exakta ordvalet. I hans bok var det dock inte speciellt allvarligt.

- Det är verkligen inte i klass med könsord eller något i den nivån utan det är något vi hör i varje allsvensk match.

Publicerad 2018-05-18 kl 15:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons