Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-basen förklarar topp tre-målet: "Vi ska vara realister"

Allsvenskan

MALMÖ. Efter sjundeplatsen i allsvenskan har Malmö FF en något ödmjukare hållning inför nästa år.
Ordföranden Anders Pålsson vill inte sätta för mycket press på den nye tränarens axlar.
- Jag tyckte att det kanske var läge i år och trycka på att minst topp-tre är viktigt, säger han.  

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Henrik Rydströms första MFF-pressträff i spelaren ovan.

Malmö FF höll sitt årliga medlemsmöte under tisdagskvällen, där de kollade tillbaka på en misslyckad säsong och blickade fram mot nästa. MFF:s ordförande Anders Pålsson förklarade att målsättningen 2023 är att vara bäst i Sverige, etablerade i Europa och ledande i Norden.  

Mer specifikt ska de vinna svenska cupen och komma minst trea i allsvenskan under den nye huvudtränaren Henrik Rydström. Pålsson utvecklar om målsättningen efter att mötet har avslutats:  

- Det är faktiskt så att vi alltid har sagt: Gärna vinna, men minst topp-tre. Den har gällt tidigare också, det beror lite grann hur man tolkat den. Jag tyckte att det kanske var läge i år och trycka på att minst topp-tre är viktigt. Man får ta intryck av den diskussion vi haft också och vi behöver kanske lite tid på oss. Att lägga tryck på Henrik nu att han ska vinna cupen, ta oss ut i Europa och vinna allsvenskan direkt... Även om man kanske trodde man kunde ligga tre år före planen så ska vi vara realister i det här sammanhanget. Vi vill gärna vinna, det ligger i vårt dna, det kommer vi inte från. Men det ska vara realism, säger han.  

ANNONS

Sjundeplatsen 2022 innebär att Malmös enda chans till ett europeiskt gruppspel nästa år är genom att vinna svenska cupen igen. Då får laget kvala till Europa Conference League. 

- Jag tror att man ska se det speciellt i år. I fyra av de fem senaste åren har vi spelat Europagruppspel och det vill vi naturligtvis göra varje år. Då måste vi vinna cupen för att ha kontinuitet i Europaspelet. Men det är klart att vi vill vinna allsvenskan, det ligger väldigt djupt nedärvt hos många av oss som varit här länge. Den viljan finns alltid. Den andra sidan av detta är det finns en ny tränare och en ny organisation, och det kan vara för aggressivt och säga att vi ska vinna cupen och gå ut i Europa och vinna allsvenskan - att göra allt det första året. Vi vill ha kontinuitet på tränarsidan, och då driver man inte det för långt tycker jag, säger Anders Pålsson.  

ANNONS

Är det ett ödmjukare Malmö FF nästa år?  
- Ödmjuk kaxighet brukar vi använda oss av emellanåt. Men kanske ett år där vi fått reflektera över 2022, att emellanåt stanna upp och fundera, ta tid och inte bara springa vidare och klättra. Jag tror att det kan vara så hos många personer. 

Publicerad 2022-12-07 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto