Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

MFF häver avstängningen mot brottsmisstänkte spelaren

Malmö FF häver avstängningen mot den brottsmisstänkte spelaren.
Detta görs i avvaktan på den rättsliga processen:
”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts”, skriver man på sin hemsida.

Den MFF-spelare som är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn kommer inte längre att vara avstängd av klubben. Det skriver man på sin hemsida under torsdagen. Spelaren, som erkänt att han haft sex med flickan men som nekar till brott, stängdes av i början av oktober.

”De indikationer Malmö FF initialt erhöll var att förundersökningen skulle slutföras och den rättsliga prövningen äga rum före jul. Den information vi nu har fått är att det inte är nära förestående utan kan komma att dröja ganska lång tid”, skriver klubben på sin hemsida.

MFF fortsätter:

”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen.”

ANNONS

MFF-spelaren begärdes häktad men försattes på fri fot i början av oktober. I samband med häktningsförhandlingen ändrades brottsrubriceringen i två av tre fall från våldtäkt mot barn till sexuellt utnyttjande av barn. I det tredje fallet, försök till våldtäkt, bedömdes spelare inte längre vara misstänkt på sannolika skäl.

- Han medger sex, men det saknas subjektiva förutsättningar för brott, sa hans advokat Mikael Sundman under häktningsförhandlingen.

Publicerad 2018-01-11 kl 09:16
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto