POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF häver avstängningen mot brottsmisstänkte spelaren

Foto: Bildbyrån

Malmö FF häver avstängningen mot den brottsmisstänkte spelaren.
Detta görs i avvaktan på den rättsliga processen:
”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts”, skriver man på sin hemsida.

Den MFF-spelare som är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn kommer inte längre att vara avstängd av klubben. Det skriver man på sin hemsida under torsdagen. Spelaren, som erkänt att han haft sex med flickan men som nekar till brott, stängdes av i början av oktober.

”De indikationer Malmö FF initialt erhöll var att förundersökningen skulle slutföras och den rättsliga prövningen äga rum före jul. Den information vi nu har fått är att det inte är nära förestående utan kan komma att dröja ganska lång tid”, skriver klubben på sin hemsida.

MFF fortsätter:

”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen.”

MFF-spelaren begärdes häktad men försattes på fri fot i början av oktober. I samband med häktningsförhandlingen ändrades brottsrubriceringen i två av tre fall från våldtäkt mot barn till sexuellt utnyttjande av barn. I det tredje fallet, försök till våldtäkt, bedömdes spelare inte längre vara misstänkt på sannolika skäl.

- Han medger sex, men det saknas subjektiva förutsättningar för brott, sa hans advokat Mikael Sundman under häktningsförhandlingen.

Publicerad 2018-01-11 kl 09:16
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå