MFF ordnade 1-1 i Mjällby - Birmancevic i huvudrollen efter Gustafsons mål: "Domaren med sig lite"

HÄLLEVIK. Viktor Gustafson gav Mjällby AIF ledningen på Strandvallen mot Malmö FF.
Sedan kvitterade Veljko Birmancevic och gjorde att MFF fick en poäng från bortamötet.
-  Just nu är det lite surt, vi tar ledningen och släpper in ett mål, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Se intervjun med Viktor Gustafsson i spelaren ovan.

1:37
Gustafsson: "Topplagen har domaren med sig lite"
1:12
Birmancevic: "Inget bra resultat för oss"

Tabellåttan Mjällby, med den tidigare huvudskadade Jacob Bergström från start för första gången, tog emot ett Malmö FF som jagade viktiga poäng i toppstriden. Fjärdeplacerade MFF skiftade in Sergio Pena, Ola Toivonen och Mohamed Buya Turay i startelvan sedan torsdagens seger mot Sivasspor, och Moustafa Zeidan, Joseph Ceesay och Isaac Kiese Thelin fick inleda på bänken.

Matchens 20 första minuter var befriade från målchanser. MFF fick inte alls med Anders Christiansen i uppbyggnadsspelet medan Mjällby trycktes hemåt efter en pigg inledning. MFF:s första skott kom i den 23:e minuten när Veljko Birmancevic hittade Erdal Rakip vid straffområdeslinjen. Mittfältaren försökte sig på ett svårt avslut och bollen gick strax över ribban.

Fem minuter senare fick Ola Toivonen ett ännu bättre läge på en hörna, men nicken räddades av Samuel Brolin till en ny hörna. Sedan tappade Buya Turay bollen på kanten och Mamudu Moro iscensatte en kontring. Hans framspelning hittade Bergström några meter från MFF-målvakten Johan Dahlin, men Niklas Moisander bröt in och förhindrade ett friläge för Mjällby.

I den 37:e fick Bergström till slut ett öppet läge sedan Amir Al-Ammaris frispark hittat anfallaren, men Dahlin gjorde sig stor och räddade anfallarens nick. Det blev heller inga mål under de första 45 minuterna.

- Helt okej (halvlek). Vi spelar för mycket på närmaste spelare, och vi behöver hitta fler bollar bakom Moro och Bergström där uppe, säger Al-Ammari till discovery+ i paus.

MFF:s Erdal Rakip i samma sändning:

- Jag tycker att vi spelar bra, vi ska skapa lite mer bara och ha lite fler fart på bollen. Lite mer löpningar bakom deras backlinjen. De skapar inte så många målchanser, säger Rakip.

Två minuter in i den andra halvleken tog sig Bergström till en halvchans på egen hand, utan att vålla Dahlin några problem med skottet. I den 58:e minuten var det återigen Bergström som jobbade fram en ny målchans. Dennis Hadzikadunic fick inte undan Mjällbyanfallarens inspel och Victor Gustafson dök upp och nickade in 1-0-målet.

Tre minuter senare var det dock kvitterat. Christiansen orkesterade ett anfall som Birmancevic avslutade med att placera in sitt femte mål i allsvenskan i nättaket. I anfallet efteråt höll MFF-försvaret på att ställa till det när de gav Moro ett läge i straffområdet, men skottet gick i burgaveln.

Birmancevic fick ett gyllene läge att ge gästerna ledningen i minut 73, sedan inbytte Joseph Ceesay tagit sig fram på kanten, men skottet gick över. Det gjorde även serbens avslut i anfallet efteråt, dock efter att Brolin fått fingrarna på bollen och styrt till hörna. MFF ökade trycket mot slutet av matchen men utan att hitta ett segermål.

Matchen slutade 1-1 och Malmö tog inte chansen att haka på serieledaren Djurgården, som tappade poäng i Varberg i går. Avståndet upp till toppen är nu fyra poäng medan Mjällby tog sig upp till sjundeplatsen.

Ett resultat som Mjällby AIF:s målskytt Viktor Gustafson inte var jättenöjd med efter matchen.

- Just nu är det lite surt. Vi tar ledningen och släpper in ett mål. Sedan får vi ett domslut mot oss i slutet när vi har ett jätteläge. Men det är så det är att möta topplag, de har ofta domaren med sig lite, säger Gustafson till Fotbollskanalen.

Han utvecklar sin uppfattning av situationen från bänken:

- Vi har en kontring och de sparkar ner en av våra spelare. Bollen går vidare till ett friläge för David Löfquist och då blåser domaren. Då kan de lika gärna ta rött kort om vi ska bli av med ett friläge. Det är dålig. Så jag vet inte, det är dåligt, men vi gör dåliga saker ibland så det får domarna också göra.

Mjällby-tränaren Andreas Brännström om situationen:

Det jag inte kan förstå är att han viftar med det gula kortet efteråt. Jag kan förstå att domaren gör ett misstag i det första läget, okej. Men stå inte och vifta med det gula kortet framför Carlos (Gracia) sedan, säger Brännström på presskonferensen.

Malmö FF:s Veljko Birmancevic delade Gustafsons missnöje.

- Det var inget bra resultat för oss, vi måste vinna den här matchen. Men ibland händer dåliga resultat. Vi har tio matcher kvar och vi måste vinna de kommande matcherna, säger Birmancevic till Fotbollskanalen.

Startelvor

Mjällby AIF: Brolin - Eile (utbytt 68'), Gracia, Haliti - Ståhl, Persson (88'), Gustafson (88'), Gustavsson (K), Al-Ammari (82') - Bergström, Moro (68').
Byten: Nwankwo, Kricak (68'), Rosengren (82'), Johansson, Löfquist (88').

Malmö FF Dahlin - Beijmo, Hadzikadunic (utbytt 65'), Nielsen, Moisander -  Rakip (79'), Christiansen (K), Pena (86') - Buya Turay (65'), Toivonen (65'), Birmancevic.
Byten: Berget, Ceesay, Kiese Thelin (65'), Larsson (79'), Zeidan (86').

Gula kort: Toivonen (44'), Eile (53'), Bergström (61'), Berget (90').