Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

MFF rasar mot svensk fotboll: "Alla är ute efter oss"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Tre MFF-spelare fick gula kort och är därmed avstängda.
Då rasar Jon Dahl Tomasson och Anders Christiansen.
- Alla är ute efter oss och alla vill inte att det ska gå bra för oss, säger Christiansen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Blåvitt-MFF i spelaren ovan.

Søren Rieks firade sitt 1-0-mål genom att hyscha mot motståndarnas supportrar. Sergio Pena sparkade bort en boll. Båda fick gult kort och är därmed avstängda mot Häcken.

Dessutom fick Erdal Rakip också ett gult kort och är avstängd mot Häcken.

Nu går MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson och lagkapten Anders Christiansen hårt åt allsvenskans domare och Svenska Fotbollförbundet.

- Jag vet inte om det är domaren eller domarförbundet som har gett oss så många avstängningar men som inte har något med fotboll att göra. Min avstängning (kastade en stol efter matchen mot Hammarby)… då kan man sparka på reklamskyltar och man kan slå på kameran utan att det händer något. Senast med Antonio Colak, som gjorde ett mål och bara var jätteglad, men fick en avstängning för det. Søren Rieks får en avstängning i dag för att han har handen uppe i två sekunder. Sergio Pena får ett gult kort, alltså det händer ju mängder av sådana situationer, säger Christiansen och fortsätter:

Annons

- Men så är det att vara i Malmö, alla vill inte att vi ska vinna hela tiden, och det motiverar oss bara mer, att alla är ute efter oss och att alla inte vill att det ska gå bra för oss. Men så är det att vara på toppen, då blåser det. Det motiverar oss bara mer. Man försöker ju allt man kan för att skada oss, men så är det att spela i Malmö.

Tror du verkligen att det handlar om att folk är emot er?
- Men tycker du inte att det känns konstigt med allt det här som har hänt oss? Tycker du att Colak ska ha gult kort? Ska Søren ha gult kort?

Men är det inte att du tycker att reglerna är fel?
- Men vi ska komma ihåg att det står 20 000 och buar varje gång han (Rieks) har bollen. Så gör han det här i två sekunder, något som är helt ofarligt. Vilken nivå vill vi ha? Vill vi ha spelare som aldrig visar känslor? Det handlar om att ha känsla och att ta rätt beslut. Sedan kan man bli nersparkad fyra gånger utan att motståndaren får gult kort. Men så kan man få avstängning för något som inte har med fotboll att göra. Det är konstigt. Det är Svenska Fotbollförbundet som måste se över domarnas prestationer och reglerna, för det måste bli bättre.

Annons

- Så om det är reglerna som det är fel på, då är det ju inte Sörens fel, då är det ju domarförbundets och Svenska Fotbollförbundets fel. Men då får vi ju bara konstiga spelare, spelare som inte vågar göra något. Det är inte den vägen vi vill gå. När Colak kom in och gjorde ett fantastiskt inhopp och gjorde 3-2 i 92:a minuten, kan man då inte få jubla med sina supportrar? Då kan vi lika gärna sluta spela fotboll. Då kan vi ju göra som under pandemin, att spela utan supportrar.

- Jag har varit här i fem år och det är många som har gjort mål på Malmö Stadion som har sprungit ut mot vår publik. Søren har tidigare tystat Helsingborgs supportrar. Det är ju så som det är i fotboll, det är ju det som vi tycker är kul, att deras supportrar är efter Søren, och så kan han svara tillbaka. 

Jon Dahl Tomasson är också rejält irriterad på domarna efter Søren Rieks gula kort.

Annons

- Oförståeligt enligt mig, jag vet inte varför han får det. Jag kände till regeln men hade inte pratat med Sören om den aspekten inför matchen, säger han innan han kommer in på det gula kortet som Colak fick mot Sirius.

- Det-är fullständigt vanvettigt att det blev gult kort där. Det är inget tvivel om att den regeln borde ändras, "Toni" kan inte rå för att en åskådare springer in från läktaren. Fotboll handlar om känslor, säger Tomasson. 

Publicerad 2021-11-07 kl 21:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto