MFF vann dagens andra match - Larsson med drömmål mot Køge

MALMÖ. Malmö FF lyckades vinna en av söndagens två träningsmatcher.
HB Køge besegrades efter mål från Veljko Birmancevic och Eric Larsson i första halvlek.
- Bra match för oss idag, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

Det danska andraligalaget Köge höll dock på att ta ledningen i den fjärde minuten på Malmö Stadion, men Eric Larsson hann rensa framför egen mållinje. I minut tio spelades MFF:s Amin Sarr fram till ett jätteläge framför det motståndarmålet, men fick ingen träff på skottförsöket.

Hemmalaget tog istället ledningen fyra minuter senare. Veljko Birmancevic – som hoppade in i den tidiga träningsmatchen mot FC Midtjylland – såg sitt första avslut styras i stolpen av en Køge-försvarare, innan han själv placerade in bollen i mål när den hittade ut till honom igen.

Samme Birmancevic spelade fram till Sebastian Nanasi några minuter senare, men avslutet gick högt över av 19-åringen. I den 25:e minuten ställde MFF om med Sarr som hittade en fri Birmancevic på språng mot mål. Køges målvakt Oskar Snorre fick dock upp en hand och gjorde en fantastisk räddning.

Efter en stark Köge-start briljerade MFF i kombinationsspelet mellan Sarr, Birmancevic, Nanasi och nyförvärvet Peter Gwargis. Men det var högerbacken Larsson som gjorde 2-0, när han på ett patenterat sätt skruvade in ett vänsterskott i det bortre krysset. Målet kom i den 44:e minuten.

I minut 58 hade inbytte Mubaarak Nuh ett skott som vållade Snorre vissa problem från distans. Ett reservbetonat MFF, som förlorat mot FC Midtjylland med 1-2, bevakade ledningen under en andra halvlek där främst Køge gjorde många byten. Några fler målchanser skapades inte och matchen slutade 2-0.

- Bra match för oss idag. Det var mycket idag med först Midtjylland och sedan Køge direkt. Men vi får riktigt många minuter till spelarna - som vi kommer behöva till den kommande intensiva perioden. De etablerade spelarna fick spela i den första matchen mot Midtjylland; de som varit skadade fick några minuter, och man kunde se att de varit lite rostiga – samtidigt fick de komma igång. Här (i match två) fick de unga lova att visa upp sig mot en bra motståndare. Det var härligt och vi gläds över en bra match, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

Startelvor

Malmö FF: Ellborg- Larsson, Eile, Brorsson, Lindman- Lewicki (K) (utbytt 81), Innocent (62')- Gwargis, Nanasi, Birmancevic (51')- Sarr (57')

Byten: Nuh (51'), Mujanic (57'), Damnjanovic Nilsson (62'), Björkqvist (81')

HB Köge: Snorre- Cavnic, Marfelt, Jensen, Nielsen, Larsen, Thögersen, Buch, Bruninho, Nsungusi, Hansen

Gula kort: Larsen (66')

Publicerad 2021-06-27 kl 18:54