Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s samarbetsklubb Jammerbugt begärs i konkurs: "Spelare har förlorat mycket pengar"

Allsvenskan

Jammerbugts ägare har inte betalat ut lön till flera spelare.
Nu begär danska Spillerforeningen klubben i konkurs. 
- I flera månader har vi försökt få klubben att betala, säger vice direktör Allan Resse till P4 Nordjylland. 

Foto: Bildbyrån

Daniel Andersson.

Det var förra året som Malmö FF upprättade ett samarbete med Jammerbugt. Som mest hade de himmelsblå sex spelare utlånade till nykomlingen i den danska andraligan, men säsongen 2021/22  kom att kantas av stor turbulens i klubben.

Bland annat rapporterades det om skulder till lokala företag och spelare som inte fick lön. Den utlånade MFF-yttern Mubaarak Nuh beskrev att Jammerbugt inte var en professionell miljö att vistas i. 

Jammerbugt åkte ur andraligan i fjol, men trots det och alla problem som uppstått sedan ägaren Klaus-Dieter Müller tog över klubben har samarbetet inte avslutats. Det meddelade MFF nyligen. Men huruvida det faktiskt blir något samarbete återstår att se.

ANNONS

Nu har nämligen Jammerbugt begärts i konkurs av danska Spillerforeningen, som representerar danska elitspelare. Det säger vice direktör Allan Resse till P4 Nordjylland.

- I flera månader har vi försökt få klubben att betala (uteblivna löner till spelare), och vi har lyckats i vissa avseenden. Men vi står också med riktigt stora summor till spelare, som över huvud taget inte har fått lön sedan i januari. Och vi har också en spelare som inte har fått en krona i lön, säger Resse.

Jammerbugts ägare Klaus-Dieter Müller har inte betalat ut lön till ett antal spelare i laget, men det är speciellt behandlingen av två spelare som Spillerforeningen reagerat på. 

- Vi hade en överenskommelse med Klaus om att de två spelarna skulle ha fått betalt i slutet av juni, men det har inte hänt. Vi har varit i dialog med klaus, och kanske kommer pengarna, kanske inte, säger Allan Resse.

ANNONS

- Men vi känner att vi inte längre kan vara en modell för det här när vi har att göra med spelare som har förlorat så mycket pengar på vad de trodde var ett kontrakt. 

Ägaren Klaus-Dieter Müller har till nästa vecka på sig att betala lönerna, efter att tidigare betalningsfristen löpt ut under onsdagen.

MFF har inga spelare utlånade till Jammerbugt för tillfället.

Publicerad 2022-08-17 kl 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto