Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Miljonsmäll för KFF - tvingas betala tillbaka hela pandemistödet: "De struntar i vårt svar"

Allsvenskan

KFF tvingas betala tillbaka hela sitt pandemistöd på 1,7 miljoner till Tillväxtverket.
Ett beslut som Smålandsföreningen tänker överklaga.
- Man menar att Kalmar FF inte drabbades negativt av pandemin, säger klubbchef Markus Rosenlund.

Foto: Bildbyrån

Markus Rosenlund.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att flera allsvenska klubbar tvingats betala tillbaka beviljat pandemistöd till Tillväxtverket. Bland annat har AIK fått ett återkrav på 5,8 miljoner kronor och Gif Sundsvall har krävts på knappt 2,5 miljoner kronor. Och nu är det klart att Kalmar FF blir nästa klubb att få en miljonsmäll.

Siffror från Tillväxtverket visar att KFF har fått ett återkrav på 1 704 929 kronor, vilket motsvarar hela pandemistödet.

- Vi fick ett meddelande från Tillväxtverket för drygt en månad sedan om att de övervägde att titta på ärendet igen. Vi svarade naturligtvis upp direkt och hänvisade tillbaka till det vi gick igenom 2019 med organisationsförändringar, kostnadsreduceringar, och att bli mer effektiva i allt vi gör, plus den positiva utveckling vi haft, både 2020 och 2021, där vi redovisade ett plus på nästan tio miljoner 2021, säger klubbchef Markus Rosenlund till klubbens hemsida, och utvecklar:

ANNONS

- Man (Tillväxtverket, reds. anm) menar att Kalmar FF inte drabbades negativt av pandemin utan att den negativa resultatutvecklingen hade funnits tidigare och därmed ska vi inte få ta del av bidraget. Allt det vi har gjort för att komma ur det här på ett bra sätt ser inte Tillväxtverket något värde i. Förra årets goda resultatet ses som en tillfällighet. Skulle vi stänga resultatet här och nu så ligger vi cirka sex miljoner plus. De struntar i vårt svar som jag upplever det.

Markus Rosenlund berättar att KFF nu har tagit hjälp av en expert som ska hjälpa föreningen att sammanställa en överklagan av Tillväxtverkets beslut. 

Tidigare har AIK riktat skarp kritik mot Tillväxtverket och menat på att deras bedömning, av beslutet riktat mot Stockholmsklubben, är "omöjlig att förstå".

Publicerad 2022-06-15 kl 16:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto