Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Mobilförbud och yoga ska lyfta Blåvitt: "Hela tiden något som trycker på"

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har analyserat klart 2018.
Nu har mobilförbud (i stora drag) införts, och laget har börjat träna yoga.
Det berättar tränaren Poya Asbaghi för Göteborgs-Posten.

För Göteborgs-Posten berättar IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi att klubben nu genomfört en intern analys av 2018, som slutade i en elfteplats i allsvenskan. Asbaghi förklarar att man sett till det tekniska, taktiska, fysiska och psykiska. Bland annat har man kikat på löpmeter och antalet högintensiva löpningar. Tränaren vill få ut mer av varje löpmeter och att hans lag ska springa "bäst", inte "mest".

För att få till en förändring där kommer Blåvitt delvis ha ett annorlunda träningsupplägg framöver. I vissa övningar kommer ytorna krympas, medan ytorna i andra fall ökas.

Asbaghi har även infört nya regler på Kamratgården. Numera gäller mobilförbud, mer eller mindre. Tränaren säger sig redan ha märkt skillnad efter förändringen.

- Psykologi handlar mycket om att kunna prestera som bäst och det gör du när du är i zonen. När du är här och nu och inte tänker på massa andra saker. Vi har den yngsta truppen i allsvenskan och det blir mycket nytt hit och dit. Då kan det vara svårt för unga spelare att koppla bort saker. Vår uppgift blir att skapa förutsättningar och förminska de här orosmomenten för spelarna, säger Asbaghi till GP.

- Vi har minskat mobilanvändningen här och det är ganska förbjudet nu. Inte alltid men under en väldigt stor del av tiden häruppe så finns det väldigt få tillfällen då man får ha mobilen framme. Det skulle gynna vem som helst i dagens värld och det gynnar nog fotbollsspelare ännu mer att vara lite bortkopplade. Det är hela tiden något som trycker på.

Framöver väntar också yoga för Blåvitt-spelarna.

- Det stämmer. Det är en bra träningsform som inte kommer ta av fotbollsträningen. Men att lägga åtta timmar om dagen på fotboll, det går inte. Yoga är perfekt för att hitta rätt fokus. Att vara i nuet och inte tänka på saker som har hänt eller som ska hända. Ett bra komplement för oss helt enkelt.

Vidare berättar Asbaghi att IFK även jobbar med "Life Kinetik", som fokuserar på hjärnans utveckling och att utveckla spelförståelsen och beslutsfattandet hos spelarna.

Publicerad 2019-01-10 kl 14:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons